Százkarátos szerelem

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (19)
Vannak filmek, amelyek minden jel szerint csak és kizárólag azért készülnek el, mert néhány közkedvelt színész, akik amúgy is kedvelik egymás társaságát, éppen ráért, és szívesen eltöltött pár napot Párizsban és a francia Riviérán. A Százkarátos szerelem pont ilyen.
Szokás mondani, hogy az igazán jó színészeket egy telefonkönyv felolvasása közben is elnézi az ember, de ez vagy egy oltári nagy baromság, vagy Emma Thompson és Pierce Brosnan nem is annyira jó színész. Ők Jonesék, a már évek óta külön élő házaspár, akik magánnyugdíj megtakarítását lenyúlja egy magyar születésű üzletember – vajon ezt a szálat honnan vették a forgatókönyvírók? –, ők viszont nem adják fel. Fogják magukat, és Franciaországba utaznak, hogy a legjobb barátaik (Timothy Spall és Celia Imrie) segítségével egy merész gyémántrablás keretében szerezzék vissza pénzüket és álljanak bosszút az imposztoron. Azt persze elfelejtettük mondani, hogy Thompson és Brosnan végig úgy csinál, mintha öregek lennének, pedig jól láthatóan nem azok. 
 
Szinte minden poén erről szól, prosztatáról és bütyökről, és ami nem, az sem haladja meg sokkal a szép emlékű Folytassa… sorozat nívóját, és néha olyan tősgyökeres brit dolgokat mondanak, hogy blimey! No, ilyen ez a film, de legalább a francia Riviérán játszódik, és közkedvelt színészek játszanak benne, akik amúgy is kedvelik egymás társaságát. 
Vízer
2014.04.18
|
Love Punch
francia vígjáték, 94 perc, 2014
Az elvált Kate és Richard családjának jövője veszélybe kerül, amikor a nyugdíjalapjukat meglovasítják (ismerős?). A pár az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjét akarja lenyúlni egy gyémánt nyakékkel törlesztésként...
Rendező:

Joel Hopkins

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2014. április 24.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:50
Tengerre, tata!
amerikai dráma, 1997
21:00
Pain & Gain
amerikai akciófilm, 2013
23:45
Oldboy
amerikai krimi, 2013
01:55
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
03:55
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.