Dollár, kanna, szerelem

est.hu:
4/10
|
olvasói
3/10 (3)
John és Alice a kisvárosi amerikai fiatal párok hétköznapjait éli. Egy apró albérletben tengődnek, épphogy kijönnek a pénzükből hó végére, és az anyagi biztonsággal és a vágyott társadalmi státusszal kecsegtető meló egyelőre mindkettőjüknek álom csupán.
John és Alice mégis boldog, az egymás iránt érzett, megkérdőjelezhetetlen szerelem elfeledteti velük kilátástalan helyzetüket. Egy napon azonban váratlanul az ölükbe hullik a szerencse egy kérésre bankjegyeket okádó kétezer éves kínai teáskanna formájában – és ezzel kezdetét veszi a modernkori Aladdin-mese, amiben a dzsinn korunk istene, a pénz. A tét viszont nem változik: hőseink kapzsiságára és lelkiismeretére megy ki a játék.
 
A Ramaa Mosley-Tim Macy alkotópáros első nagyjátékfilmje jó példa arra, hogyan lehet elrontani egy kiváló alapötletet, és buta romkommá silányítani egy ősrégi metaforát. Kár érte.
zsinora
2014.05.15
|
The Brass Teapot
amerikai vígjáték, 101 perc, 2012
John és Alice egy antik boltban bukkan egy régi teáskannára, ami speciális tulajdonsággal bír: mindig pénzt teremt, ahányszor csak fájdalmat okoznak maguknak.
Rendező:

Ramaa Mosley

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2014. május 22.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.