Távozz tőlem, Sátán!

est.hu:
7/10
|
olvasói
4/10 (38)
Scott Derrickson rendező egyike Hollywood ügyesebb horror-iparosainak, aki jó érzékkel válogat a rémtörténetek között, és a választott témáiban mindig pont annyi eredetiség van, amivel képes túllépni a műfaj sablonjain.
Csinált már korrekt ördögűzős (Ördögűzés Emily Rose üdvéért) és kísértetházas (Sinister) darabot. Új darabja kétségtelenül az előbbihez áll közelebb, viszont csavart egyet rajta. A mostanság agyonhasznált alzsánert egy jó kis rendőrös akció-krimi köntösbe csavarta, és ugyan ezzel sem találta fel a spanyol viaszt (lásd a Schwarzis Ítéletnapot), de a film ettől pont annyira lett friss, hogy a kétórás játékidő ellenére csak a vége felé kezdjünk unatkozni. 
 
Sarchie (Eric Bana) különleges rendőr egy furcsa iraki veteránokból álló baráti társaság után kezd nyomozni Bronxban, ahol az egyikük felesége a babáját az állatkertben bedobja az egyik ragadozóketrecbe, miközben a férjét felpüffedt hullaként találják meg egy barátságtalan pincében. A nyomok arra utalnak, hogy ez nem Hasfelmetsző Jack műve lesz, hősünket pedig egyre több tébolyult tekintetű, megszállt figurával hozza össze a sors. A nagyvárosi hangulattal vegyített misztikum működik, az ijesztgetések hatásosak, de amikor a végén sokadjára kellett végignéznem egy ördögűzést, az sajnos sokat rontott az élményen. Könnyed nyári parának azért megteszi, ráadásul ha hihetünk az alkotóknak, akkor igaz történet alapján készült. 
 
Tulu
2014.07.04
|
Deliver Us from Evil
amerikai akciófilm, 118 perc, 2014
Egy New York-i rendőr megmagyarázhatatlan esetek miatt nyomozásba kezd. Az ügy megoldásához kapcsolatba kell lépnie egy ördögűzési rituálékban járatos pappal is.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2014. július 10.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.