Vadon

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (32)
A Vadon azon kevés filmek egyike volt, amelyre teljesen felkészületlenül ültem be: csak annyit tudtam róla, hogy Reese Witherspoon egy bazi nagy hátizsákkal túrázik benne, és tulajdonképpen erről is szól, mégis csodás élmény.
Sok mostanában a megtörtént esetet feldolgozó, ma is élő vagy csak nemrég távozott embereknek mintegy szobrot állító film, és a Vadon is ezek közé tartozik. Hősnője Cheryl Strayed, a filmmel azonos című bestseller szerzője, egy átlagos fiatal nő, több mint 1500 kilométert gyalogolt az Egyesült Államok nyugati partvonalán, hogy megszabaduljon az őt gyötrő gondoktól. Átkelt a Mojave sivatagon, megmászta a Sierra Nevadát, végiggyalogolt Kalifornián és Oregonon, hóban és sivatagban, majd könyvet írt kalandjairól, ami igazi bestseller lett, a bestsellereket pedig mostanában szokás megfilmesíteni. 
 
Cheryl lelki és fizikai kalandjainak filmvászonra adaptálása nagyon nagy eséllyel csöpögős giccs lett volna, ha nem a francia-kanadai Jean-Marc Vallée (Mielőtt meghaltam) ül a rendezői székben, és nem Reese Witherspoon a főszereplője. A vidám, mosolygós szerepeiről ismert színésznő, aki produceri feladatokat is vállalt, hajlandó volt teljesen azonosulni szerepével és elfelejteni minden modorosságát. Nyersen, szinte eszköztelenül játszik, tényleg le a kalappal előtte, ahogy a Nick Hornby által jegyzett forgatókönyv is szerény, gyakran szűkszavú, de roppant hatásos és nagy erénye, hogy az érzelmes téma ellenére is mentes az érzelmi manipulációtól. A film legjobb része azonban a mára már szinte elfeledett Laura Dern (Kék bársony) rövid, de elképesztően erőteljes alakítása a hősnő anyjaként, amiért szinte garantált az Oscar-díj! 
Vízer
2015.02.13
|
Wild
amerikai életrajzi dráma, 115 perc, 2014
Cheryl egy fiatal nő, aki 1700 kilométert gyalogol magányosan az Egyesült Államok csendes-óceáni partvidékének vonalát követő híres túraútvonalon, miután házassága tönkremegy.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. február 19.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.