A szomszéd fiú

est.hu:
5/10
|
olvasói
4/10 (13)
Lassan harminc éve már, hogy Adrian Lyne leforgatta a nagybetűs megcsalós mozit, a máig sokat hivatkozott és sok-sok Oscar-díjra jelölt Végzetes vonzerőt (az ugye megvan, amikor Bridget Jones a Daniel Cleaverrel való fájdalmas szakítás után…
…ezen a filmen sírdogál otthon egyedül?), amit aztán további erre a témára épülő darabok követtek nála, olyanok, mint a Tisztességtelen ajánlat vagy A hűtlen. Az ezeknél kis jóindulattal is rosszabb A szomszéd fiú a Végzetes vonzerő alapsztoriját koppintja, csak felcseréli a szerepeket: itt a nő az (Jennifer Lopez), aki házasság, gyerek és nyugis kispolgári élet ide vagy oda, felelőtlenül átadja magát a pillanat varázsának. Naná, mert ez már a 21. század, ahol a nőnek is van saját véleménye – ez a felettébb magvas gondolat egyébként el is hangzik a filmben –, és nem csak őt csalják, hanem ő is csalhat, pláne, ha okot adnak rá, ráadásul a házassága amúgy is mélyponton van.
 
Esetünkben a pillanat varázsa egy nagyon jóképű, nagyon izmos, nagyon művelt és nagyon kedves szomszéd fiúban ölt testet, aki már tényleg annyira nagyon minden, hogy tutira nem oké vele valami (kár, hogy Ryan Guzman olyan egysíkúan és bambán hozza ezt az amúgy érdekesnek ígérkező figurát, bár a teljesítményével sajnos nem lóg ki a mezőnyből). Az elhajlást pedig nem csak a gyors megbánás követi, hanem egy egyre jobban eldurvuló bosszúhadjárat is a srác részéről, de 21. századi hősnőnk keményen állja a sarat. A végkifejlet már az elejétől sejthető, de legalább van idő megcsodálni, hogy Jennifer Lopez szépségén egyszerűen nem fog az idő.
zsinora
2015.03.19
|
The Boy Next Door
amerikai thriller, 91 perc, 2015
Claire egyéjszakás kalandba bonyolódik fia új barátjával, a srác pedig egészségtelenül rajongani kezd a nőért. A nő szép lassan rájön: a fiú egy igazi pszichopata.
Rendező:

Rob Cohen

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2015. március 26.
(16 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.