A hírnév ára

olvasói
5/10 (6)
1978, Svájc. A börtönből frissen szabadult Eddy úgy dönt, barátja segítségével szert tesz egy kis dohányra. A tévéből értesült, hogy nemrég temették el a legendás komikust, Charlie Chaplint, és a család valószínűleg szép összeget tejelne, ha elrabolnák a holttestet a temetőből.
Abszurdan hangzik? Pedig valóban megtörtént. Ebből a történetből forgatott filmet a Cannes-ban is díjazott Emberek és istenek direktora, Xavier Beauvois. A stílust belőtte az ún. keserédes tartományba, vagyis nevetni is lehet rajta, de az érzékenyebb lelkűeknek lesz okuk a meghatódásra is. Nagyjából Chaplin is ebben utazott, és amikor Eddyről kiderül, hogy neki is óriási tehetsége van a bohóckodáshoz, akkor minden világossá válik: ebben a filmben nem csak Chaplin holttestét, hanem a szellemét is igyekeztek elrabolni. Sikerült-e? A mozikban kiderül.
Tulu
2015.04.02
|
La rançon de la gloire
belga-francia-svájci vígjáték, 110 perc, 2014
1977, Vevey, Svájc. A börtönből frissen szabadult negyvenes férfit, Eddy-t barátja, Osman várja kint, hogy szállásért cserébe Osman kilenc éves kislányára vigyázzon, amíg ő a feleségét látogatja naponta a kórházban.
Rendező:

Xavier Beauvois

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2015. április 9.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.