3 szív

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (8)
Kicsit olyan érzés, mintha minden francia film egy-egy nagy szerelmi háromszögről szólna, legyen szó vígjátékról vagy drámáról, és ez nyilván vaskos túlzás, de azért van benne valami.
Íme, a remény forrása minden átlagos pasasnak: Marc (Benoît Poelvoorde), az előnytelen külsejű párizsi adóhivatalnok egy vidéki kiküldetésen megismerkedik a csinos Sylvie-vel (Charlotte Gainsbourg), és bár önhibáján kívül megszakad a kapcsolatuk, hamarosan összejön egy másik lánnyal (Chiara Mastroianni) ugyanabból a kisvárosból – mert a fővárosi pasik mindig előnnyel indulnak. Csakhogy, amit hősünk sokáig nem tud, a két nő testvér, kapcsolatuk nagyon szoros, és bár a dramaturgiának hála ez sokáig nem derülhet ki mindenki számára – az egyik nő Amerikában van –, ha kiderül, akkor nagy lesz a baj. 
 
Mert a 3 szív nem vígjáték, hanem veretes dráma, nagy, sokszor meg nem válaszolt kérdésekkel, sokat mondó tekintetekkel és verejtékező halántékokkal. És ez a baj, mert Benoît Poelvoorde (Veled is megtörténhet, A tökös, a török, az őr meg a nő) esetében egyszerűen nem lehet elhinni sem a komoly érzelmeket, sem azt, hogy ezt a pasast két nő szereti. Poelvoorde remek komikus, és bár gyakran működik az, ha valakire egy rendező a korábbi szerepeivel merőben ellentétes karaktert szab – Charlie Chaplin is játszott sorozatgyilkost kései éveiben, de ez most nem jött össze, és Benoît Jacquot nehézkes rendezése, szögletes fordulatai mit sem segítenek ezen a helyzeten
 
Lehetett volna mindez szívfacsaró dráma, de így csak egy lassan csordogáló erkölcsi tanmesét kapunk két remek színésznővel és mintegy bónuszként Catherine Deneuve jelenlétével arról, hogy nem mindig jó, ha az ember a szívére hallgat, pláne, ha nem jó a szíve.  
Vízer
2015.04.30
|
3 coeurs
francia filmdráma, 106 perc, 2014
Marc és Sylvie egy véletlen során találkoznak egymással és egyikük számára sem kétséges, hogy összeillenek. Megbeszélnek egy későbbi randit, mely meghiúsul. Marc próbálja felkutatni a lányt, de közben megismerkedik Sophie-val is, Sylvie testvérével.
Rendező:

Benoit Jacquot

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2015. május 7.
(19 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Filmek a TV-ben
18:05
Egy veszedelmes elme vallomásai
amerikai filmdráma, 2002
18:10
Legyen mindig tavasz - A falugondnok
német romantikus vígjáték, 2011
18:25
Neveletlen hercegnő
amerikai vígjáték, 2001
18:30
A kalandor
amerikai akciófilm, 1996
18:40
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.