A Jade skorpió átka

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (4)
Végre megint Woody Allen van a tévében! E darab azonban nem a rendező nagy korszakából származik, hiszen valljuk be, hogy a jó öreg Allen felett is eljárt az idő. Na de ezzel nem akartam elvenni senki kedvét a A Jade skorpió átka c. film megtekintésétől, hiszen ez a film is szórakoztató, sőt bűnügyi is egyben.Hol van már a Hannah és nővérei, a Férjek és feleségek vagy a Játszd újra, Sam! Na de ezzel nem akartam elvenni senki kedvét a A Jade skorpió átka c. film megtekintésétől, hiszen ez a film is szórakoztató, sőt bűnügyi is egyben. Woody Allen ezúttal egy csavaros észjárású biztosítási nyomozót alakít, aki szinte minden ügyet felderít. A filmben a NŐt ezúttal Helen Hunt alakítja, aki a cég új szervezési szakértője. A két főszereplő között a viszony nem mondható éppen barátinak, épp ellenkezőleg; ki nem állhatják egymást, de mint minden így kezdődő filmben, itt is nagy esély van a kibékülésre, de csak a végén - természetesen.

A Jade skorpió átka ügyesen kitalált, fordulatokkal teli, szórakoztató történet; a biztosítási cég munkatársai egy illuzionista előadásán vesznek részt testületileg, és igen furcsa dolgok történnek. A mágus, aki egyébként egy jól képzett szélhámos, „természetesen” magyar származású, amin mi már meg sem lepődünk igazán. A céges bulin a hipnotizőr hipnotizálja a két ellenségeskedő kollegát, akik ettől kezdve nem minden esetben azt teszik, amit igazából akarnak. Ennek eredményeképp a biztosítási nyomozó napközben olyan ügyben nyomoz, amit éjszaka saját maga követ el.Természetesen a szerelmi szál sem maradhat ki a celluloid szőttesből; a két főszereplő némi hipnotizőri segítséggel egymásba szeret, amiről éber állapotukban mit sem sejtenek.

Woody Allen Allen Stewart Konigsberg néven született 1935-ben, New York-ban. Életművéből nagyon úgy tűnik, hogy ez a kedves városa is egyben, hiszen szinte minden filmje itt játszódik. Amellett, hogy zseniális rendező, igen sok filmjében osztja saját magára a főszerepet, amit mi, nézők nem is bánunk. A forgatókönyvet is általában ő írja, és színpadi szerzőként is nevet szerzett a szakmában. Első filmje az 1966-os Mi újság, cicamica? (What`s Up, Tiger Lily?), összesen 41 filmet rendezett, és 42-ben játszott.

Számos műfajban remekel; csinált már krimit, musicalt, gengszterfilmet és természetesen vígjátékot; a nézők leginkább erről az oldaláról ismerhetik Allent. Meg a mondásairól; az idézetes könyvek nagy részét az ő szájából elhangzottak töltik ki. Ezek az aranyköpések hol saját filmjeiből, hol saját életéből származnak. Valószínűleg már mindenki hallotta a „Csak semmi cicó, nálam van a stukker!” mondatot, mely az 1969-es Fogd a pénzt, és fuss! című krimikomédiából való. Öniróniája sem ismer határokat, amely filmjeiből is árad, sugárzik.

"Az egyetlen bajom az életemmel, hogy nem valaki más vagyok."
"Nem vagyok egy bajnok. Rosszak a reflexeim. Egyszer elütött egy autó, amit két pasas tolt."
"Az élet dolgait két részre osztom: rettenetesre és kibírhatatlanra."
"Nem vagyok nagy ivó. Szilveszterkor két martini után megpróbáltam elrabolni és Kubába téríteni egy liftet."

bj
2005.07.13
|
The Curse of the Jade Scorpion
amerikai-német krimivígjáték, 103 perc, 2001
A biztosítási nyomozót meghipnotizálják, hogy lopjon gyémántokat. Woody Allen vígjátéka a klasszikus film noir stílusában.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(CW Briggs)

Helen Hunt
(Betty Ann Fitzgerald)

Charlize Theron
(Laura Kensington)

Dan Aykroyd
(Chris Magruder)

Elizabeth Berkley
(Jill)

David Ogden Stiers
(Voltan)

Wallace Shawn
(George Bond)

Peter Gerety
(Gerety)

Brian Markinson
(Al)Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
04:04
Pat a kutya
2017, I. évad, 9. rész: Láthatatlan ellenség
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 7. rész: Szárnyas galiba
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, I. évad, 81. rész: A robot
04:10
Timmy
II. évad, 18. rész: Timmy Time 02 1018
04:10
Pat a kutya
2017, I. évad, 10. rész: Maxigolf
Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.