Phoenix bár

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (31)
Christian Petzold, az Új Berlini Iskolaként emlegetett filmes irányzat legfontosabb rendezője az NDK-ból az NSZK-ba vágyó orvosnő érzékenyen megrajzolt története, a fesztiválkedvenc Barbara után egy 1961-es francia bűnügyi regény adaptációjával jelentkezett.
Nelly (Nina Hoss) szétroncsolt arccal tér vissza a koncentrációs táborból. A II. világháború után csendben haldokló Berlinben a férje keresésére indul, bár benne van a pakliban, hogy Johnny árulta be őt annak idején. Mivel a meglelt férfi nem ismeri fel a feleségét, a szeretetéhes Nellynek esélye van kiismerni Johnny igazi szándékait, és rájönni arra, kicsoda (volt és lett) is ő valójában. A finoman kidolgozott, szövevényes és többrétegű történet beszippant ugyan, de van az egészben valami kiszámított mesterkéltség és németes merevség, amivel lépten-nyomon kizökkent. Nem enged elég közel ahhoz, hogy beléd tudja fészkelni magát.
zsinora
2015.07.30
|
Phoenix
német történelmi dráma, 98 perc, 2014
A koncentrációs táborok egy túlélője egy arcplasztikai műtét után nekiáll felkeresni a férjét Berlinben, aki annak idején feladta őt a náciknak.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2015. augusztus 6.
(26 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.