Szerdai gyerek

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (9)
Horváth Lili filmje a nyári Karlovy Vary premierje óta hódít a világ filmfesztiváljain, legutóbb épp Indiából hozott haza díjat. Ez is azt jelzi, hogy a világon mindenütt azonosulni tudnak a gyerekként anyukává vált Maja történetével...
...aki a felnőttkorba lépve azért dolgozik, hogy visszakaphassa az otthonból a kisfiát, akit egyelőre képtelen ellátni. A magyar film sokáig nagyon erős volt szociodrámákban, de az utóbbi években a műfaj háttérbe szorult, így a Szerdai gyerek egy régi hagyományt visz tovább. Az elsőfilmes Horváth Lili ügyesen teremti meg a mélyszegénység kilátástalan atmoszféráját, és a karaktereit is megfelelően kidolgozza, csakhogy a főszereplő Vecsei Kingát leszámítva a legtöbb amatőr színész szájából recsegve jönnek elő a dialógusok, ami sokat ront a film természetességén. A Szerdai gyerek időnként képes bevinni a gyomrost, ám egy-két ügyetlenség miatt máskor csak a levegőt püföli.
Tulu
2015.11.30
|
magyar filmdráma, 93 perc, 2015
A film egy különös felnőtté válási történet, melyben egy olyan lánynak kell anyává érnie, akinek magának nem volt édesanyja.
Rendező:

Horváth Lili

Forgalmazza: PopFilm
Bemutató: 2015. december 3.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.