Aljas nyolcas

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (69)
Tarantino nyolcadik filmjében (ő a két Kill Billt egynek számolja) visszatér a gyökerekhez, és Kutyaszorítóban módra egy egyetlen helyszínen játszódó kamaramozit vezényel le sok rosszfiúval – és egy rosszlánnyal –, akik egyáltalán nem bíznak egymásban.
A XIX. század második felében járunk, nem messze Red Rock városától, valahol az isten háta mögött. Egy kőkemény hóvihar egy fogadóként és rőfös boltként is üzemelő házba kényszeríti egy postakocsi megfáradt utasait, akik nagyrészt kőkemény fejvadászok, és az egyiküknél van egy fogoly is, akit egyenesen a bitófára visz. A fogoly sokat ér, így nem csoda, hogy emberünk azt képzeli, valaki megpróbálja majd kiszabadítani. Ebben a kellemesen paranoiás hangulatban akár egy-két órát is borzasztóan nehéz eltölteni, nemhogy több napot a vihartól elzártan, fegyveres férfiak és egy elvetemült nő társaságában.
 
Quentin Tarantino már a Django elszabadulban megmutatta, hogy nagyon érzi a westernt, és az Aljas nyolcas is tökéletesen hozza az érzést. Bár ennyi fontos szereplő közt nem lehet mindenki kiemelt, mégis gondoskodott arról, hogy mindenki megkapja a maga nagy pillanatát. Egy-két kivétellel ezek a figurák persze amolyan tarantinósan szószátyárok, és csak úgy ömlik belőlük a szó, de mivel érdekes a mondandójuk, ezt cseppet sem bánjuk. Bár a közel háromórás film első fele csupán alapozás ahhoz, hogy a pokol elszabadulhasson, megéri kivárni a csúcspontokat, mivel a rendező újfent képes meglepni bennünket néhány igazán kegyetlen húzással.  
Tulu
2015.12.24
|
The Hateful Eight
amerikai western, 176 perc, 2015
A polgárháború utáni Amerika egy kietlen vidékén rosszarcú nehézfiúk és fejvadászok menekülnek a vihar elől egy zárt épületbe. Vajon túlélik egymás társaságát?
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2016. január 7.
(22 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.