3D vetítések

Padlógáz

olvasói
10/10 (5)
Nem szép dolog sztereotípiákban gondolkodni, de az általános vélekedés szerint a német humor egy nem létező fogalom - és ezzel valószínűleg maguk a németek sem nagyon vitatkoznának. Ezzel a kanadai illetőségű, de szívében és nevében is német Michael Keusch is nyilván tisztában van, így nem véletlen, hogy vígjátékát tudatosan a Luc Besson fémjelezte Taxi széria jól bevált kliséire és a Halálos iramban alapsztorijára építette, ezáltal bizonyítva, hogy nem csak a franciák és az amerikaiak tudnak tucatjával rendőrautókat összetörni, illetve hülye rendőrfőnököket kitalálni.
Ezzel még nem lenne gond, a baj inkább a nem mindig szimpatikus német tinédzserekkel van: egyszerűen nem sikerült elég jó arcokat összeszedni. Ugyanis olyan vagányokról van szó, akik illegális futamokat rendeznek feltuningolt autóikkal, és olyan trendik, amilyen trendik csak lehetnek, persze helyi szinten. Problémájuk az, hogy túl gyakran zavarják meg őket a zsaruk, bár ők most inkább egy merész tolvajbandát üldöznek, akik méregdrága sportkocsikat nyúlnak le. Így az autóversenyzőkkel csak a kétbalkezes Carl-Heinz közrendőr foglalkozik, aki szépen beépül a bandába, és azon kapja magát, hogy túlságosan is élvezi a dolgot - ami nem könnyíti meg a díszes társaság lebuktatását, ahogy az sem, hogy a srácok, Knut, Bülent és Ecki - ki talál ki ilyen neveket? - úgy döntenek, hogy maguk bánnak el a tolvajbandával. 
 
A tempóval és a látvánnyal mellesleg nincs semmi baj, de ahogy a fájdalmas gondossággal kiválogatott menő arcokat mutatják, az egész sokat ront a hitelességen. Igaz, az ilyen filmeknél másodrendű a színészi játék és az autók számítanak, azok között meg akad pár Ferrari, Maserati, Lamborghini és Viper is, amik elég jól néznek ki. 
 
Sajnos, vagy nem, a film többnyire - de nem teljesen - nélkülözi a német vígjátékok szex-orientált pikantériáját, amúgy kellemes, teljesen ártalmatlan mozi.
Vízer
2004.06.10
|
Autobahnraser
német akcióvígjáték, 83 perc, 2004
Válogatottan vagány német utcai versenyzők erednek a gaz orosz autótolvajok nyomába, és a sok autócsoda mellett életünkben először láthatunk egy rendőrségi Porschét is.
Rendező:

Michael Keusch

Forgalmazza: Best Hollywood

3D vetítések


Linkek

(20 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
23:00
Faculty - Az invázium
amerikai fantasztikus horrorfilm, 1998
23:00
Disturbia
amerikai thriller, 2007
23:00
Holtak hajnala
amerikai-kanadai akcióhorror, 2004
23:00
A végső állomás
amerikai horror, 2009
23:15
A férfi, aki megvette a Holdat
olasz vígjáték, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.