Padlógáz

olvasói
10/10 (5)
Nem szép dolog sztereotípiákban gondolkodni, de az általános vélekedés szerint a német humor egy nem létező fogalom - és ezzel valószínűleg maguk a németek sem nagyon vitatkoznának. Ezzel a kanadai illetőségű, de szívében és nevében is német Michael Keusch is nyilván tisztában van, így nem véletlen, hogy vígjátékát tudatosan a Luc Besson fémjelezte Taxi széria jól bevált kliséire és a Halálos iramban alapsztorijára építette, ezáltal bizonyítva, hogy nem csak a franciák és az amerikaiak tudnak tucatjával rendőrautókat összetörni, illetve hülye rendőrfőnököket kitalálni.
Ezzel még nem lenne gond, a baj inkább a nem mindig szimpatikus német tinédzserekkel van: egyszerűen nem sikerült elég jó arcokat összeszedni. Ugyanis olyan vagányokról van szó, akik illegális futamokat rendeznek feltuningolt autóikkal, és olyan trendik, amilyen trendik csak lehetnek, persze helyi szinten. Problémájuk az, hogy túl gyakran zavarják meg őket a zsaruk, bár ők most inkább egy merész tolvajbandát üldöznek, akik méregdrága sportkocsikat nyúlnak le. Így az autóversenyzőkkel csak a kétbalkezes Carl-Heinz közrendőr foglalkozik, aki szépen beépül a bandába, és azon kapja magát, hogy túlságosan is élvezi a dolgot - ami nem könnyíti meg a díszes társaság lebuktatását, ahogy az sem, hogy a srácok, Knut, Bülent és Ecki - ki talál ki ilyen neveket? - úgy döntenek, hogy maguk bánnak el a tolvajbandával. 
 
A tempóval és a látvánnyal mellesleg nincs semmi baj, de ahogy a fájdalmas gondossággal kiválogatott menő arcokat mutatják, az egész sokat ront a hitelességen. Igaz, az ilyen filmeknél másodrendű a színészi játék és az autók számítanak, azok között meg akad pár Ferrari, Maserati, Lamborghini és Viper is, amik elég jól néznek ki. 
 
Sajnos, vagy nem, a film többnyire - de nem teljesen - nélkülözi a német vígjátékok szex-orientált pikantériáját, amúgy kellemes, teljesen ártalmatlan mozi.
Vízer
2004.06.10
|
Autobahnraser
német akcióvígjáték, 83 perc, 2004
Válogatottan vagány német utcai versenyzők erednek a gaz orosz autótolvajok nyomába, és a sok autócsoda mellett életünkben először láthatunk egy rendőrségi Porschét is.
Rendező:

Michael Keusch

Forgalmazza: Best Hollywood
(20 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.