Én és Kaminski

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (6)
Manuel Kaminski XX. század második felének ünnepelt figurája volt, szeme világának elvesztése után sem állt le a festészettel. 90 évesen visszavonultan él a svájci Alpokban. A fiatal életrajzi író, Sebastian Zöllner a hírnév reményében férkőzik a közelébe, ...
…lánya és házvezetőnője azonban éberen őrzi, ezért ráveszi őt, hogy halottnak hitt szerelméhez autózzanak. Daniel Kehlmann magyarul is megjelent könyvét a Good Bye, Lenin! író-rendezője álmodta vászonra. Az utazás tartogat némi meglepetést, de már-már kötelező módon az idős, vak művész lesz az, aki felnyitja fiatal útitársa szemét és szinte lényegtelenné válik, hogy a könyv elkészül-e vagy sem. A különböző műfajok között egyensúlyozva a furcsa páros találkozásának történetét átszövi a humor, a katarzis elmarad, a filmet a zene, a színészek, a vizuális játékok és a fiktív Kaminski valóságos módon történő ábrázolása teszik emlékezetessé.
Hujber
2016.04.14
|
Ich und Kaminski
belga-német filmdráma, 124 perc, 2015
Egy fiatal újságíró, Sebastian cikket ír a nagy művészről, Manuel Kaminskiről. A srác reméli, hogy Kaminski hamarosan meghal, ugyanis akkor gyorsan el tudja adni az írását.
Rendező:

Wolfgang Becker

Forgalmazza: Cirko Film
Bemutató: 2016. április 21.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.