Jason Bourne

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (38)
Kilenc év telt el azóta, hogy Jason Bourne-t (Matt Damon) utoljára láttuk. Hősünket, akinek mostanra sikerült levetnie magáról Bourne identitását, a görög-macedón határon találjuk: visszanyerte a szabadságát, de valami mégsem oké vele.
Röpke két óra áll a rendelkezésünkre, hogy kiderítsük, szuperképességekkel felfegyverzett, amnéziás, de már sok mindenre emlékező titkosügynökünk miért nem találja a lelki nyugalmát idestova egy évtizede. Ahogy haladunk előre a feszes sztoriban, úgy kerekednek ki előttünk az elmúlt évek történései, és bukkannak elő régi és új ismerősök Bourne életéből, a végső cél pedig most is a túlélés.
 
A Bourne-ultimátum után sokáig azt lehetett hinni, hogy itt a vége, el kell búcsúznunk Bourne-től, de a trilógia rendezője, Paul Greengrass és csapata egyszer csak úgy látta, összeállt az a társadalmi-politikai konstelláció, amely létjogosultságot adhat a történet folytatásához. Aztán az ütős és nagyon aktuális cselekmény is elkészült az ötödik Bourne-filmhez, ami a trilógia egyes darabjaitól eltérően nem egy Ludlum-regény fel/átdolgozása, hanem a Greengrass és Damon nélkül készült A Bourne hagyatékhoz hasonlóan eredeti történettel egészíti ki a szerző által teremtett univerzumot.
 
Az új Bourne-moziban vadiúj szereplők is akadnak: Tommy Lee Jones CIA-vezérként, Vincent Cassel titokzatos bérgyilkosként, Alicia Vikander pedig olyan hackerként lépett be a kasszarobbantó projektbe, aki a közösségi médiát elemezve képes megjósolni, a világban hol törnek ki konfliktusok, sőt befolyásolhatja is az események folyását.
zsinora
2016.07.20
|
Jason Bourne
amerikai akciófilm, 123 perc, 2016
Az egy dolog, hogy Jason Bourne végre pontosan emlékszik arra, ki is ő valójában, ám ez nem jelenti azt, hogy a múltjában nem maradtak sötét titkok.
Rendező:

Paul Greengrass

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. július 28.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.