A zátony

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (79)
A film tartalma nagyon egyszerűen elmesélhető: Blake Lively bikiniben egy nagy, fehér cápa ellen. Manapság a hollywoodi stúdiók nem ugranak, ha kamarafilmről van szó, márpedig A zátony a látszat ellenére kamarafilm.
Hiába játszódik egy napfényes mexikói partszakaszon, gyakorlatilag egyetlen fontosabb emberi szereplője van – a cápa és egy sérült sirály mellett -, aki egyetlen zátonyon fekszik/ül/áll a cselekmény nagy részében, de attól még, hogy szép a kilátás, ez még bőven kamara-horrornak számít. A bezártság érzete már csak azért is adott, mert hősünket szörfözés közben támadja meg az ádáz tengeri fenevad, ráadásul egy olyan partszakaszon, ahol rajta kívül éppen senki nem tartózkodik, szóval csak magára számíthat.
 
Klasszikus túlélőfilm A zátony, ami cápás rokonai közül nem is annyira Spielberg klasszikusára, hanem inkább a Nyílt tengeren című cápás rémtörténetre hasonlít a jobban. Itt azonban Blake Lively sokkal inkább küzdő típusú hollywoodi hős, mint annak a filmnek az áldozatszerepbe kényszerülő fiatal párja. A Liam Neeson-filmeken edződött Jaume Collet-Serra rendező ügyesen adagolja a feszültséget, és mindenféle hollywoodi túlzás nélkül, realisztikusan építi film a filmjét, és még Blake Livelyból is ki tud hozni egy olyan erejű alakítást, amit a korábbi filmjei alapján nem néztem volna ki belőle. A gond csak az, hogy a direktor a film hajrájára megfeledkezik arról, hogy mit is építgetett odáig, és az utolsó percekben agyatlan popcornfilmmé silányítja az odáig gondosan összerakott filmjét.  
 
Tulu
2016.08.08
|
The Shallows
amerikai horror, 86 perc, 2016
A szörfös Nancy-t kétszáz méterre a parttól megtámadja egy nagy, fehér cápa. Egy zátonyon talál menedéket, ám senki sincs a közelben, hogy segíthessen.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2016. augusztus 11.
(6 kép)


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
Filmek a TV-ben
21:00
A cég - A CIA regénye
I. évad, 3. rész, 2007
21:00
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
21:00
A könyvelő
amerikai akciófilm, 2016
21:00
Végső állomás 2.
amerikai horror, 2003
? Derkó 2020 - a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása #art #youngartist #kiállítás
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.