Farkasok szövetsége

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (2)
Van evvel a filmmel egy kis baj. Nem, nem Monica Bellucci. Álomszépen lett végig fotózva, precíz technikával forgatva ez a gyönyörű mozi, és állatra jó verekedések is vannak benne, amiről a Dacascos srác gondoskodik. Csak sajnos néha leül a történet, két izgalmas hacacáré között a szép képek meg nem viszik tovább a kezdeti energiát.
Mikor másodszor néztük végig becses filmklubunkkal a témát, bizony mondom, gyakran nyúltunk a távirányítóhoz, bár az is igaz, hogy a bunyulásokat is többször megnéztük, mert remekek. A történet eléggé összetett, talán ezért nem tudtam eldönteni, hogy művészes kalandfilmet, vagy kalandos művészfilmet tervezett-e a rendező, de az is lehet, hogy végül mindkét kategóriából kiszorult. 
 
Íme a sztori: Az 1700-as évek második felében valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny garázdálkodik a környéken. (Akárcsak a Faluban, tényleg!) Főleg asszonyokat és gyerekeket ragad el, s már legalább száz áldozatot marcangolt szét. A király(!) értesül a lakosság körében növekvő pánikról, ezért odaküldi legkiválóbb katonáit, hogy keressék meg a szörnyet, és végezzenek vele. Grigoire de Fronsac, a ragyogó ifjú természettudós és irokéz indián vértestvére, Mani - akivel akkor találkozott, amikor Amerikában szolgált - rájönnek, hogy a király katonái képtelenek megtalálni a szörny nyomát Gévaudan sűrű erdőiben, ezért Grigoire-nek kell utána erednie. Idővel kiderül, hogy a fenevad képe nem szörnyeteg, hanem valamiféle vadállat, melyet arra idomítottak, hogy öljön. Egy újabb kegyetlen gyilkosság után XV. Lajos a főispánját, Beauterne-t bízza meg, hogy személyesen irányítsa a szörny elfogását. Beauterne pár napon belül jelenti, hogy sikerrel járt, és végeztek a vadállattal. A tetemet Párizsba viszik, hogy bemutassák az udvarnak, ám a tudós Fronsac rájön, hogy Beauterne csapata csupán egy farkast mészárolt le...Most, hogy ezt leírtam, megint kedvem lett megnézi, hiába, az író kéz! (Ha-ha-ha) 
háopépé
2008.09.19
|
Le pacte des loups
francia thriller, 142 perc, 2000
1766. Farkasszerű szörny tizedeli az erdőben sétálgatókat. A király megbízottja érkezik leteríteni a vadat, de ő sem jár sikerrel. Többet nem árulunk el.
Rendező:

Christophe Gans

Színész:

Samuel Le Bihan
(Grégoire de Fronsac)

Mark Dacascos
(Mani)

Vincent Cassel
(Jean-François)

Émilie Dequenne
(Marianne)

Jérémie Renier
(Thomas d'Apcher)

Jacques Perrin
(idős Thomas d'Apcher)

Philippe Nahon
(Jean Chastel)

Hans Meyer
(Marquis d'Apcher)

Eric Prat
(Duhamel kapitány)

(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:04
Pat, a kutya
2017, I. évad, 51. rész: A Guanók
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 2. rész: Ki a barátod?
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, V. évad, 871. rész: A konzol
04:10
Timmy
III. évad, 13. rész
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 52. rész: Tűzrőlpattant kutyák
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.