Szüzet szüntess!

olvasói
9/10 (31)
A kukkolás első számú szabálya: csak sötétből szabad leskelődni, különben rögtön észrevesznek! No ez az a szabály, amit Matt, a jóravaló végzős gimnazista nem ismer, így aztán kínos helyzetbe is keveri magát - mentségére legyen mondva, teljesen véletlenül - a szomszédba éppen beköltöző szőke bombázóval.


Ám a vagány Danielle nem veszi a dolgot túl komolyan, sőt megtetszik neki a fiú kedvessége és nyíltsága, úgyhogy némi évődés és töketlenkedés után szépen össze is jönnek. Ilyenkor kell jönnie a csavarnak, és jön is: Matthew - meg az egész iskola - rájön, hogy a lány korábban pornószínésznő volt, ráadásul megjelenik a városban Danielle volt producere, a gátlástalan Kelly, aki ahol csak tud, mindenkinek bekavar - nem is kicsit.

A film mintaszerűen kezdődik, az iskola bemutatása olyan, mint egy remekül eltalált videoklip, Mattet és két mérsékelten menő haverját sem a szokásos iskola bénái szerepben ismerjük meg. Sőt még az sem erőltetett, ahogyan a lány volt stricije belép a képbe és elkezd mindenkit az ujja köré csavarni, csak az utolsó félóra lett kissé összecsapott.

Matt ecstasy-s kalandja az érettségi banketten már közel jár a kínoshoz, bár nem rosszabb a tinivígjátékok átlagánál. Az viszont furcsa, hogy hősünk milyen simán teszi magát túl azon, hogy kedvesét a fél világ láthatta vadidegenekkel kufircolni, ráadásul Elisha Cuthbert elég messze jár a szexistennő kategóriától.

A filmben azonban mégis több van, mint a buta cím, a megbocsáthatóan gyenge történet és a közepes színészi alakítások. Az iskola bemutatása és az enyhén melankolikus zene például kifejezetten a Donnie Darko világára emlékeztet, Timothy Olyphant bizarr alakítása, valamint hőseinknek a pornó és a bűn világába tett groteszk kalandja pedig kellemes David Lynch-hangulatot áraszt.
Vízer
2004.09.09
|
Girl Next Door
amerikai romantikus vígjáték, 109 perc, 2004
A pornó világába tett tökéletesen ártalmatlan kirándulás néhány töketlen tinivel, pár tökkelütött nagymenővel, és némi tököléssel egy tök rosszul kezdődő párkapcsolatban.
Rendező:

Luke Greenfield

Színész:

Emile Hirsch
(Matthew Kidman)

Elisha Cuthbert
(Danielle)

Timothy Olyphant
(Kelly)

James Remar
(Hugo Posh)

Chris Marquette
(Eli)

Paul Dano
(Klitz)

Timothy Bottoms
(Mr. Kidman)

Brian Kolodziej
(Derek)

Olivia Wilde
(Kellie)

Műsoron a TV-ben

SuperTV2
 2020.04.18., szombat, 23:25
 2020.04.21., kedd, 22:20
Moziverzum
 2020.04.21., kedd, 01:25

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.