Szövetségesek

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (56)
A Vissza a jövőbe-trilógia alkotója, Robert Zemeckis a Casablanca című klasszikus kosztümös, romantikus mozi báját próbálta újraéleszteni, de mire elég Pitt és Cotillard egy BogartBergman páros után?
Bár a kilencvenes évek végét olyan epikus szerelmi eposzok határozták meg, mint a Titanic és Az angol beteg, ám mostanság a nagyívű romantikus történetek kissé kikoptak a fősodorból. Nyakunkon az Oscar-szezon, és mikor próbálkozna Hollywood egy történelmi románccal, ha nem most? Abban talán egyetérthetünk, hogy a Szövetségesek fő fegyvere a két világsztár a főszerepben, így a sikere nagyban azon múlik majd, hogy kettejük között mennyire működik majd a kémia. A bulvár szerint nagyon is, ugyanis az épp válófélben lévő Pittet már összeboronálták a gyermekét váró Cotillarddal, de mi ezt a történetet se megerősíteni, se cáfolni nem tudjuk, és attól, hogy két ember között az életben megvan a vonzalom, ez még a filmvásznon egyáltalán nem biztos, hogy működik.
 
Zemeckis filmjében a brit erők különleges alakulataihoz tartozó orgyilkos a francia ellenállóknak segít be a II. világháború idején, és itt szeret bele egyik szövetségesébe. Ők ketten a zűrzavaros Casablancából Londonba költöznek, ahol összeházasodnak, gyerekük születik, majd a férfi megtudja, hogy felettesei azzal gyanúsítják a feleségét, hogy kettősügynök, és valójában náci kém. Itt jön be a thriller szál a történetbe, mi pedig csak reménykedni tudunk abban, hogy az asszony szíve tiszta, és ők ketten boldogan élhetnek együtt, míg meg nem halnak. 
Tulu
2016.11.22
|
Allied
amerikai romantikus filmdráma, 124 perc, 2016
A hírszerzés egyik embere 1942-ben Észak Afrikában szeret bele a francia ellenállás egyik harcosnőjébe. Összeházasodnak és áttelepülnek Londonba, ám a férfi főnökei szerint a nő valójában német kém, és neki kell kiderítenie, van-e alapja a vádnak.
Rendező:

Robert Zemeckis

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. december 1.
(31 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.