Időzavarban

olvasói
(0)
Régi filmes közhely, hogy a kinti időjárás meghatározza a cselekmény jellegét és intenzitását. Ha kint dúl a vihar, akkor az érzelmek is felkavarodnak, ha pedig egy nőnek már a történet elején csatakosan összeragad a haja, akkor tudhatjuk, hogy sok jóra nem számíthatunk.
A fülledt levegőjű floridai kisváros sheriffje, Matt Lee Whitlock például az éjszakai műszakban nem csak szolgál és véd, hanem egy férjes asszony kényes igényeit is kielégíti, és erre az sem mentség, hogy maga a férj egy ordas nagy tahó. Nem is marad el az ilyenkor kötelező isteni igazságszolgáltatás: a házaspár lakása leég és csak két elszenesedett holttest marad hátra, no meg annak a jelentős összegnek a hiánya, amelyet maga a sheriff adott át az asszonynak. Minden hősünk bűnösségére utal, és a helyzeten az sem könnyít sokat, hogy Mattnek volt feleségével, az ambiciózus és gyönyörű Alexszel kell együtt nyomoznia. 
 
Bizony az is régi mozis közhely, hogy ahol nagyon sok fordulat van, ott rendszerint egy nő keze van a dologban, de mire ez tisztázódik, addig szegény sheriffnek sok mindenen kell átmennie. De pont az a szép, ahogy a sheriffet alakító Denzel Washington versenyt fut az idővel, a szemtanúkkal és a modern technikával. A történet legeredetibb sajátossága az, hogy minden információ hozzá fut be, csak az a kérdés, hogy mit meddig tud titokban tartani, és hogyan tudja a tényeket a saját hasznára fordítani. A tempó ennek megfelelően egészen a kissé sablonos végkifejletig pompás, inkább az egyes karakterek kidolgozottságával van gond. Denzel Washington szokatlanul defenzív szerepre kényszerül, de még így is ő a film erőssége, mivel Sanaa Lathan teljesen felejthető a csalfa nő szerepében, akárcsak Eva Mendes, aki a Kiképzésben már játszotta Washington csaját, de ott nem kellett beszélnie. Ezt leszámítva korrekt, mérsékelten izgalmas kis film ez, de azért mégis lehet ott némi bibi, ahol a főhős legfélelmetesebb ellenfele egy faxgép és egy nyomtató.
Vízer
2004.06.18
|
Out of Time
amerikai krimi, 114 perc, 2003
A csendes kisváros seriffje azon kapja magát, hogy egy gyilkossági ügy potenciális gyanúsítottja lett, legalábbis több hulla, egy házasságtörés és egy nagyobb összeg hiánya is pont erre utal.
Rendező:

Carl Franklin

Színész:

Denzel Washington
(Matt Lee Whitlock)

Eva Mendes
(Alex Diaz Whitlock)

Sanaa Lathan
(Ann Merai Harrison)

Dean Cain
(Chris Harrison)

John Billingsley
(Chae)

Alex Carter
(Cabot)

Antoni Corone
(Baste)

Nora Dunn
(Dr. Donovan)

James Murtaugh
(Dr. Frieland)

Műsoron a TV-ben

Paramount Channel
 2019.03.26., kedd, 21:00
 2019.03.27., szerda, 01:20

LinkekFilm premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
Vadászat a Vörös Októberre
amerikai akciófilm, 1990
18:10
A szerelem szárnyakat ad
német romantikus vígjáték, 2009
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:25
Ideális otthon
amerikai vígjáték, 2018 (feliratos)
18:30
Trisztán és Izolda
amerikai-német-angol-cseh romantikus filmdráma, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.