Fűbenjáró bűn

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (6)
Van úgy, hogy az ember nem vágyik lélektani mélyrepülésre, sem finoman taglalt erkölcsi passzusok latolgatására, sem profi gyomorszűkülést előidéző, feszes szerkezetű szomorújátékra. Ilyenkor a legjobb egy könnyed, kacagtató vígjáték – azok közül is az intelligensebb fajtából.
A Fűbenjáró bűn pont ilyen. Nem akar nagyot mondani, sem kioktatni vagy megnevelni, csupán egy kedves, mulatságos sztorit vezet fel, okos mértéktartással, ügyelve, hogy kerülje annak a bizonyos lónak a másik oldalát.
 
Az alaptörténet azt feszegeti, hogy vajh' mihez is kezdjen egy hervadó szépasszony, akinek megboldogult férje tetemes adósságot halmozott a nyakába. Grace, a leleményes özvegy ahelyett, hogy teátrális önsajnálatba taszítaná magát, inkább jövedelmezőbb meló után néz, és virágzó üvegházában lecseréli a díjnyertes orchideákat marihuánára. A kis zöldségek szépen nőnek, azonban valahogy az értékesítést is meg kell oldania, így a kisvárosi, konszolidált 40-es hölgy felkerekedik, hogy kapcsolatba keveredhessen London mocskos alvilági arcaival, akik minden bizonnyal segítenek majd a terítés ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban. Eközben a kis falu lakói – kortól és nemtől függetlenül – akarva-akaratlanul szintén megismerkednek a fura indiai növény hatásmechanizmusaival, rengeteg humoros jelenetet generálva az amúgy is mulatságos sztorihoz. 
 
Hamisítatlan újsütetű brit komédia virít le a vászonról, kitűnően fanyar és jellegzetesen kispolgári karakterekkel, amiket parádésan hoznak – a főszereplőktől egészen a legkisebb mellékfigurákig – a színészek.  
 
Mértékadó szórakozás ez a mozi – főként a gagyi genitáliahumorban fröcsögő amerikai vígjátékok mellett –, és az is mindenképpen a javára írandó, hogy ennyire gusztusosan még egy filmnek sem sikerült besztondultatnia egy egész várost. 
 
macsek
2006.10.30
|
Saving Grace
angol krimivígjáték, 92 perc, 2000
A vidéki nagyi anyagi helyzete feletti elkeseredésében fűtermesztésre adja a fejét, majd maga próbálja eladni a terméket London egyik keménynegyedében...
Rendező:

Nigel Cole

(3 kép)


Filmek a TV-ben
18:55
Bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2000
21:00
A Thomas Crown-ügy
amerikai vígjáték, 1999
23:20
Éjjeli féreg
amerikai krimi, 2014
01:50
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
03:40
Fargo
angol thriller, 1996
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:55
Láng és a szuperverdák
II. évad, 215. rész: Dinoszaurusz Parádé
06:20
Mancs őrjárat
II. évad, 209. rész: Egy Ász Megmentése
06:35
Mancs őrjárat
II. évad, 209. rész: Egy Esküvő Megmentése
06:50
44 cicus
I. évad, 116. rész: Gombóc titkos fegyvere
07:00
44 cicus
I. évad, 117. rész: A vízalatti küldetés
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.