Fahrenheit 9/11

olvasói
9/10 (4)
Magyarországon meglepően sok támadás érte Michael Moore előző, Oscar-díjas dokumentumfilmjét, a Kóla, puska, sültkrumplit, mondván: a moore-i petárdák kereszttüzében álló Charlton Heston másodpercenként más mintájú nyakkendőt visel, a rendező orránál fogva vezeti a nézőt, ráadásul a felszabadított fekete rabszolgák Halloween idején nem öltöznek halálos méretű méhrajnak.
Az általános értetlenség és elégedetlenség arra enged következtetni, hogy Moore mégsem képes bárkit manipulálni, a magyar médiaelit pedig túlságosan kényesnek mutatkozik egy olyan perifériális kérdésben, mint mondjuk az amerikai iskolai mészárlások ügye. 
 
A szórakoztatva sokkoló dokumentumfilmek atyja most visszatér a magyar mozivásznakra, s arra keresi a választ, hogy a kiterjedt amerikai fegyverarzenál az iskolapadból hogyan került hirtelen Irakba - az időközben felcseperedett iskolásokkal együtt. 
 
Az őszi elnökválasztási kampány apropóján összeütött kis dolgozat W. Bush 2000-es beiktatásának pillanatától kezdve rossz álomként idézi fel az olajmágus valószerűtlen felemelkedését, valamint helytállását a barikádokon és a rakétaindító-gombok melletti bőrfotelben - Moore ismét a közérthető oknyomozás mellett dönt, s igyekszik feltérképezni a Bush és Bin Laden családok üzleti és baráti kapcsolatának sűrű hálózatát. 
 
A különböző érzelmi húrokat is megpendítő, meghökkentőnek szánt, de szórakoztató tényfeltárás sok meglepetéssel nem szolgál, különösen annak ismeretében, hogy Oszama saját családjában is fekete báránynak számít. Moore furcsa dokumentumfilmje elnyerte a cannes-i Arany Pálma díjat.
csmozi
2004.08.19
|
Fahrenheit 9/11
amerikai dokumentumfilm, 122 perc, 2004
Michael Moore a szeptemberi 11-i terrortámadás előzményeinek és következményeinek tükrében vizsgálgatja, elemezgeti és persze elmarasztalgatja a majomarcú elnök munkásságát.
Rendező:

Michael Moore

Forgalmazza: Mokép


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
19:00
Apósok akcióban
amerikai-német akcióvígjáték, 2003
19:00
Beépített múlt
kanadai akció-thriller, 2010
19:20
30 perc vagy annyi se
amerikai akcióvígjáték, 2011
19:30
Ready Player One
amerikai sci-fi, 2018
20:00
A férfi, aki megvette a Holdat
olasz vígjáték, 2018
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.