Fahrenheit 9/11

olvasói
8/10 (5)
Magyarországon meglepően sok támadás érte Michael Moore előző, Oscar-díjas dokumentumfilmjét, a Kóla, puska, sültkrumplit, mondván: a moore-i petárdák kereszttüzében álló Charlton Heston másodpercenként más mintájú nyakkendőt visel, a rendező orránál fogva vezeti a nézőt, ráadásul a felszabadított fekete rabszolgák Halloween idején nem öltöznek halálos méretű méhrajnak.
Az általános értetlenség és elégedetlenség arra enged következtetni, hogy Moore mégsem képes bárkit manipulálni, a magyar médiaelit pedig túlságosan kényesnek mutatkozik egy olyan perifériális kérdésben, mint mondjuk az amerikai iskolai mészárlások ügye. 
 
A szórakoztatva sokkoló dokumentumfilmek atyja most visszatér a magyar mozivásznakra, s arra keresi a választ, hogy a kiterjedt amerikai fegyverarzenál az iskolapadból hogyan került hirtelen Irakba - az időközben felcseperedett iskolásokkal együtt. 
 
Az őszi elnökválasztási kampány apropóján összeütött kis dolgozat W. Bush 2000-es beiktatásának pillanatától kezdve rossz álomként idézi fel az olajmágus valószerűtlen felemelkedését, valamint helytállását a barikádokon és a rakétaindító-gombok melletti bőrfotelben - Moore ismét a közérthető oknyomozás mellett dönt, s igyekszik feltérképezni a Bush és Bin Laden családok üzleti és baráti kapcsolatának sűrű hálózatát. 
 
A különböző érzelmi húrokat is megpendítő, meghökkentőnek szánt, de szórakoztató tényfeltárás sok meglepetéssel nem szolgál, különösen annak ismeretében, hogy Oszama saját családjában is fekete báránynak számít. Moore furcsa dokumentumfilmje elnyerte a cannes-i Arany Pálma díjat.
csmozi
2004.08.19
|
Fahrenheit 9/11
amerikai dokumentumfilm, 122 perc, 2004
Michael Moore a szeptemberi 11-i terrortámadás előzményeinek és következményeinek tükrében vizsgálgatja, elemezgeti és persze elmarasztalgatja a majomarcú elnök munkásságát.
Rendező:

Michael Moore

Forgalmazza: Mokép


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
19:15
Párosban a városban
amerikai vígjáték, 1999
21:00
xXx 2: A következő fokozat
amerikai akciófilm, 2005
23:00
Az átok
amerikai dráma, 1999
01:20
Éjjeli féreg
amerikai krimi, 2014
03:20
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.