Harcosok klubja

est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (115)
Amikor 1999-ben megjelent a Harcosok klubja, a filmtörténet talán legtökösebb, legcsavarosabb és legdögösebb alkotásának számított, és ez a renomé mit sem kopott az elmúlt röpke 16 év alatt.
Az ember ennyi év után – hacsak nem nézi meg a filmet félévente DVD-n – inkább csak arra emlékszik, hogy mennyire szerette, és megmaradt néhány momentum is, mint Meat Loaf férficsöcse, a narrátor IKEA-katalógusból ollózott lakása, Helena Bonham Carter cigarettája a tuberkulózisban szenvedők találkozóján, és persze a szállóigévé vált mondat: „A harcosok klubjának első szabálya, hogy nem beszélhetsz a harcosok klubjáról”. Újranézve azonban megint beugrik, mennyire zseniális David Fincher, milyen elképesztően eredeti és minden részletében lenyűgöző a Chuck Palahniuk szintén kultikus regényéből készült Harcosok klubja, ami egy percet sem öregedett 1999 óta. 
 
Már ismerve a történetet és a nagy csavart is talán még jobban élvezhető a film, hiszen átadhatjuk magunkat az unalmas, fehérgalléros elbeszélő (Edward Norton) és az anarchista szappangyáros Tyler Durden (Brad Pitt) találkozásának és egybeolvadásának, a percre előre megkomponált téboly elharapózásának és leginkább a magával ragadó tempó és a pazarul megírt párbeszédek lüktetésének. 
 
Aztán elkeseredhetünk azon, miért nem talált magának ennyire jó szerepet azóta Edward Norton, és hová tűnt a ma már gyakran lesajnált Brad Pitt perzselő karizmája, amit utoljára talán a Blöffben csillantott meg – és talán a 12 év rabszolgaságban –, de azon is eltűnődhetünk, milyen lett volna ez a film, ha az eredeti tervek szerint Peter Jackson vagy Danny Boyle készíti, és persze az is szemet szúr, hogy annak idején mennyire összecsapták a magyar feliratozást. Mert az űrmajom nem úrmajom. 
Vízer
2015.06.11
|
Fight Club
amerikai-német thriller, 139 perc, 1999
Elképesztően látványos és nem kevésbé elgondolkodtató film a munkáját elhanyagoló, előbb csoportterápiákra belógó, majd utcai harcosok csapatait szervező fickóról és tőle elválaszthatatlan barátjáról és az apokalipszisről. A Hetedik rendezőjének hátborzongató látomása.
Rendező:

David Fincher

Színész:

Brad Pitt
(Tyler Durden)

Edward Norton
(narrátor)

Helena Bonham Carter
(Marla Singer)

Jared Leto
(Angel Face)

Meat Loaf
(Robert 'Bob' Paulson)

Zach Grenier
(Richard Chesler)

David Andrews
(Thomas)

Holt McCallany
(a szerelő)

Forgalmazza: Pannónia
Bemutató: 2015. június 18.
(39 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
18:05
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
18:10
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:15
Asterix Amerikában
francia-német animációs film, 1994
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Kiképzőtábor
amerikai-német akciófilm, 2003
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.