Argo

olvasói
10/10 (4)
Kincsvadászok dúlják fel a Kárpát-medencét. A hajdan errefelé határőrködő római seregek bizony nem ijedtek meg egykönnyen holmi barbár hordáktól, az Argo című új magyar akciókrimi-vígjátékban feltűnő újmagyar suttyóbandák láttán azonban alighanem elgondolkodtak volna, érdemes-e annyit bajlódni a világ civilizálásával.


Hazai pályáról gyűjtött, félgengszter jómadarakat láttunk már épp eleget az utóbbi évek felhozatalában, ezeket az Argo-beli vagányokat mégis öröm nézni. És nem is csak azért, mert lehet rajtuk nevetni, hanem mert a film annak szívet melengető ígérete, hogy annyi sok elvetélt próbálkozás után végre talán mégis lesz színvonalas magyar műfaji filmgyártás. Vagyis igazi, közönséget mulattató, vicces és látványos, kemény és pergő, hazai kommersz film. Árpa Attila és alkotótársai egy ilyen mű elkészítésére szövetkeztek, és ha az eredmény még bizonyos pontokon biceg is egy kicsit (különösen a cselekmény logikája terén), a másfél óra szórakozás garantált. De hát miről is van szó?

Az első képsorok páncélos kaszabolását látva úgy tűnhet, a Gladiátor magyar verziójával van dolgunk, de ez csak a felvezetés: a kincs hogyan került a földbe. Ugrás a mába: egy német milliomos, náci háborús bűnös és mellesleg kincsmániában is szenved, ezért felbérel néhány profit (és kevésbé profit), akik egy profin és kevésbé profin kivitelezett műkincsrablás után egy meglehetősen kétbalkezes kincskeresésbe bonyolódnak a nagy magyar Alföldön.

A két banda - Oszter Sándorral és Kovács Lajossal az élen - félúton vetélytárs vállalkozásokká alakulnak, hozzájuk csatlakozik harmadikként egy ifjú régész és egy rámenős riporterlány által (félre)vezetett csapat. A sok csetlés-botlást és pofára esést súlyos argó beszéd és a hazai viszonyok között feltűnően véres előadásmód teszi korhatáros örömmé.
nelson
2004.09.09
|
magyar akcióvígjáték, 103 perc, 2004
Három kincsvadász banda római régiségeket keres az Alföldön. Fordulatos, gyilkolászós poénkodás érces tolvajnyelven.
Rendező:

Árpa Attila

Színész:

Kovács Lajos
(Balogh Tibi)

Oszter Sándor
(Tejesember)

Görög László
(Tézeusz)

Mucsi Zoltán
(Sofőr)

Csuja Imre
(Traktor)

Bicskey Lukács
(Psycho)

Ruttkay Laura
(Kun Katalin)

Honti György
(Héraklész)

Nagy Feró
(Profi)

Forgalmazza: SPI

Műsoron a TV-ben

aMC
 2019.10.23., szerda, 21:00
 2019.10.25., péntek, 16:15

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(6 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.