Argo

olvasói
10/10 (4)
Kincsvadászok dúlják fel a Kárpát-medencét. A hajdan errefelé határőrködő római seregek bizony nem ijedtek meg egykönnyen holmi barbár hordáktól, az Argo című új magyar akciókrimi-vígjátékban feltűnő újmagyar suttyóbandák láttán azonban alighanem elgondolkodtak volna, érdemes-e annyit bajlódni a világ civilizálásával.


Hazai pályáról gyűjtött, félgengszter jómadarakat láttunk már épp eleget az utóbbi évek felhozatalában, ezeket az Argo-beli vagányokat mégis öröm nézni. És nem is csak azért, mert lehet rajtuk nevetni, hanem mert a film annak szívet melengető ígérete, hogy annyi sok elvetélt próbálkozás után végre talán mégis lesz színvonalas magyar műfaji filmgyártás. Vagyis igazi, közönséget mulattató, vicces és látványos, kemény és pergő, hazai kommersz film. Árpa Attila és alkotótársai egy ilyen mű elkészítésére szövetkeztek, és ha az eredmény még bizonyos pontokon biceg is egy kicsit (különösen a cselekmény logikája terén), a másfél óra szórakozás garantált. De hát miről is van szó?

Az első képsorok páncélos kaszabolását látva úgy tűnhet, a Gladiátor magyar verziójával van dolgunk, de ez csak a felvezetés: a kincs hogyan került a földbe. Ugrás a mába: egy német milliomos, náci háborús bűnös és mellesleg kincsmániában is szenved, ezért felbérel néhány profit (és kevésbé profit), akik egy profin és kevésbé profin kivitelezett műkincsrablás után egy meglehetősen kétbalkezes kincskeresésbe bonyolódnak a nagy magyar Alföldön.

A két banda - Oszter Sándorral és Kovács Lajossal az élen - félúton vetélytárs vállalkozásokká alakulnak, hozzájuk csatlakozik harmadikként egy ifjú régész és egy rámenős riporterlány által (félre)vezetett csapat. A sok csetlés-botlást és pofára esést súlyos argó beszéd és a hazai viszonyok között feltűnően véres előadásmód teszi korhatáros örömmé.
nelson
2004.09.09
|
magyar akcióvígjáték, 103 perc, 2004
Három kincsvadász banda római régiségeket keres az Alföldön. Fordulatos, gyilkolászós poénkodás érces tolvajnyelven.
Rendező:

Árpa Attila

Színész:

Kovács Lajos
(Balogh Tibi)

Oszter Sándor
(Tejesember)

Görög László
(Tézeusz)

Mucsi Zoltán
(Sofőr)

Csuja Imre
(Traktor)

Bicskey Lukács
(Psycho)

Ruttkay Laura
(Kun Katalin)

Honti György
(Héraklész)

Nagy Feró
(Profi)

Forgalmazza: SPI
(6 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.