Apja lánya

olvasói
(0)
Az amerikai függetlenfilm nagyjai sorban adják be derekukat a fősodor együgyű bájának: a Coen testvérek legutóbbi stúdiószagú krimi-vígjátékai (Kegyetlen bánásmód, Betörő az albérlőm) és Woody Allen halovány önremixe (Csak az a szex) után a legendásan laza Kevin Smith is elkészítette kötelező műfaji gyakorlatát.
A Shop-stop, a Képtelen képregény és a Jay és Néma Bob visszavág író-rendezője ezúttal szakít a tőle megszokott képregényes mellékszállal, hanyagolja a piti dílerek perverz eszmefuttatásait, a nemi identitás kutatására sem veszteget sok filmkockát, inkább hagyja, hogy a sztárok és a forgatókönyv-generáló szoftver összjátéka vigye el a balhét. 
 
Történetünk hőse, Ollie Trinke (Ben Affleck) sikeres New York-i PR-patkány, akinek munkájánál egyedül felesége, a latinosan bájos Gertrude (Jennifer Lopez) szerelme fontosabb egészen addig, amíg az asszonyka bele nem hal kislányuk születésébe. A faros popdíva ellenségeinek bizonyára felejthetetlen szórakozást nyújt majd J-Lo mímelt haláltusája, Ollie lábai alól azonban kicsúszik a talaj, és egy szakmai baklövés után visszaköltözik apjához New Jersey-be. 
 
A csendes kertvárosi hangulatban sorsfordító cselekmény híján hősünk egykori önmagát keresi-kutatja - 10-15 percenként kisebb tanulságokkal ajándékozva meg a közönséget -, valamint Gertie névre keresztelt kislányát nevelgeti, aki a Moncsicsi korszak Ullmann Mónikájára emlékeztető cukiság-teljesítményével lényegében megmenti a filmet. A videotékás kiscsaj (Liv Tyler) személyében természetesen az új szerelem is színre lép, az alkoholista nagypapa kezében már nem remeg a cumisüveg, Kevin Smith pedig jókora lendülettel csatangol a szép, kerek és tanulságos történet aknamezején.
csmozi
2004.09.16
|
Jersey Girl
amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2004
A Shop-stop rendezőjének szellemileg erodált, emocionálisan feltuningolt filmjében Ben Affleck és Liv Tyler együtt nevelik a néhai Jennifer Lopez gyönyörű gyermekét.
Rendező:

Kevin Smith

Színész:

Ben Affleck
(Ollie Trinke)

Jennifer Lopez
(Gertrude Steiney)

Liv Tyler
(Maya)

Jason Biggs
(Arthur Brickman)

Raquel Castro
(Gertie Trinke)

George Carlin
(Bart Trinke)

Stephen Root
(Greenie)

Mike Starr
(Block)

Will Smith
(önmaga)

Forgalmazza: SPI

LinkekFilm premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Filmek a TV-ben
18:10
Bella Vita
német vígjáték, 2010
18:15
A skarlát betű
amerikai romantikus filmdráma, 1995
18:25
Bekerítve
spanyol háborús film, 2017 (feliratos)
18:35
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:40
A kezdő
amerikai vígjáték, 2015
Marissa Nadler (USA) ma az A38-on. Massachusetts érzékeny hangja elér Budapestre. @marissa_nadler @a38ship #marissanadler
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.