Hilary és Jackie

olvasói
10/10 (11)
Egy történet két nézőpontból. Két nővér, két sors, egy pasi. Jacqueline du Pre életének igaz története sok muzsikával és szenvedéllyel.
Kevés téma vonzza olyan erősen a filmeseket, mint a kiemelkedő tehetségek élete és különleges sorstörténete. A filmvászon hősöket, nem mindennapi kalandokat és végzetes szenvedélyeket kíván, a zsenik élete (főképp annak sötét oldala) pedig magától értetődően filmre kívánkozik. Oscar Wilde, Van Gogh, vagy éppen Jean Vigo csak néhány az elmúlt években mozgóképre került zseni-életrajzok közül. Anand Tucker filmjével most századunk egyik zenei csodagyereke, Jacqueline du Pre is csatlakozott a klubhoz. Érthető, hiszen az ő élete minden volt, csak nem szokványos história. A két nővér, Jackie és Hilary már fiatalon meghódították a koncerttermeket, bár kettőjük közül csak Jackie lett világsztár, zseniális csellistaként mindenütt a koncerttermek királynőjeként tisztelték. Zongorista és zeneszerző férjével hihetetlen tempóban járta a világot. Hilary eközben megházasodott, és csendes, visszahúzódó családi életet kezdett. A két nővér szokatlan erővel vonzódott egymáshoz, és amikor Jackie a folyamatos turnézástól kimerülve, összetörve egyszer váratlanul beállított Hilaryékhoz, a nővére hajlandó volt mindent és mindenkit megosztani vele - a testvéri szeretetből pedig egy rendkívüli szerelmiháromszög-történet, majd tragédia bontakozott ki.

A Hilary és Jackie szenvedélyes film, a művészéletrajzok izgalmasságát és a különleges sorstörténetek drámáját forrasztja össze. Mindez azonban semmit sem érne a két remek színésznő, a Hullámtörés zseniális főszereplője, Emily Watson (Jacqueline du Pre) és a nem kevésbé megrázó alakítást nyújtó Rachel Griffiths (Hilary du Pre) nélkül.
gorcsev
2001.01.01
|
Hilary and Jackie
angol filmdráma, 125 perc, 1998
Egy történet két nézőpontból. Két nővér, két sors, egy pasi. Jacqueline du Pre életének igaz története sok muzsikával és szenvedéllyel.
rendező:

Anand Tucker

(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
19:15
Vén csontok
amerikai vígjáték, 2009
21:00
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
23:45
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
02:15
A Sólyom végveszélyben
amerikai-angol háborús, 2002
04:30
127 óra
amerikai-francia-angol dráma, 2010
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.