Hilary és Jackie

olvasói
10/10 (11)
Egy történet két nézőpontból. Két nővér, két sors, egy pasi. Jacqueline du Pre életének igaz története sok muzsikával és szenvedéllyel.
Kevés téma vonzza olyan erősen a filmeseket, mint a kiemelkedő tehetségek élete és különleges sorstörténete. A filmvászon hősöket, nem mindennapi kalandokat és végzetes szenvedélyeket kíván, a zsenik élete (főképp annak sötét oldala) pedig magától értetődően filmre kívánkozik. Oscar Wilde, Van Gogh, vagy éppen Jean Vigo csak néhány az elmúlt években mozgóképre került zseni-életrajzok közül. Anand Tucker filmjével most századunk egyik zenei csodagyereke, Jacqueline du Pre is csatlakozott a klubhoz. Érthető, hiszen az ő élete minden volt, csak nem szokványos história. A két nővér, Jackie és Hilary már fiatalon meghódították a koncerttermeket, bár kettőjük közül csak Jackie lett világsztár, zseniális csellistaként mindenütt a koncerttermek királynőjeként tisztelték. Zongorista és zeneszerző férjével hihetetlen tempóban járta a világot. Hilary eközben megházasodott, és csendes, visszahúzódó családi életet kezdett. A két nővér szokatlan erővel vonzódott egymáshoz, és amikor Jackie a folyamatos turnézástól kimerülve, összetörve egyszer váratlanul beállított Hilaryékhoz, a nővére hajlandó volt mindent és mindenkit megosztani vele - a testvéri szeretetből pedig egy rendkívüli szerelmiháromszög-történet, majd tragédia bontakozott ki.

A Hilary és Jackie szenvedélyes film, a művészéletrajzok izgalmasságát és a különleges sorstörténetek drámáját forrasztja össze. Mindez azonban semmit sem érne a két remek színésznő, a Hullámtörés zseniális főszereplője, Emily Watson (Jacqueline du Pre) és a nem kevésbé megrázó alakítást nyújtó Rachel Griffiths (Hilary du Pre) nélkül.
gorcsev
2001.01.01
|
Hilary and Jackie
angol filmdráma, 125 perc, 1998
Egy történet két nézőpontból. Két nővér, két sors, egy pasi. Jacqueline du Pre életének igaz története sok muzsikával és szenvedéllyel.
rendező:

Anand Tucker

(9 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
22:55
Hulla, hó, telizsák
amerikai akciófilm, 2000
23:00
Con Air - A fegyencjárat
amerikai akcióthriller, 1997
23:00
Viharzóna
amerikai-német akciófilm, 2010
23:00
Halálra jelölve
amerikai akciófilm, 1990 (ism.)
23:05
Bosszúvágy
amerikai akcióthriller, 2017
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.