Feketék fehéren

olvasói
9/10 (2)
A népes Wayans család első fecskéi Legyél barom című opusukkal raktak fészket Hollywood ormain, és azóta igen nagy a megbecsülésük. Méltán, hiszen olyan darabokkal építették karrierjüket, mint a Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson, illetve annak folytatása.
A Wayans família legfrissebb terméke - miként a családi összeesküvés legjava - vígjáték, ráadásul ez is hozott anyagból készült, de ne ijedjünk meg, az új mű magasan übereli az eddigieket. Ezúttal a trendi és kortárs darabok - mint a Sikoly vagy a A rémület éjszakája - helyett Billy Wilder Van, aki forrón szereti című, négy és fél évtizede született klasszikusa ihlette meg az alkotókat, ráadásul ahelyett, hogy szimplán lemásolták volna az eredeti mozi fordulatait és poénjait, igyekeztek valami sajátságosat betenni a közösbe. 
 
A sztoriról csak annyit, hogy centrumában két szerencsétlen FBI-ügynök áll, akiknek egy fatális esemény következtében női álcát kell ölteniük ahhoz, hogy leleplezzenek egy szörnyű konspirációt. A leleplezés természetesen sikerrel jár, de míg bekövetkezik, számos konfliktussal kell szembenézniük hőseinknek. 
 
Hogy a Wayans fivérekbe genetikailag milyen mértékben van kódolva a humorérzék, azt itt most ne tárgyaljuk. Mindenestre visszafogták magukat, és a történet egyes pontjain hibátlan gegekkel is találkozni, mi több, alkalmasint a Wayans-művek esetében kötelező böfögős és altáji poénok is ülnek. Többet mondok: ezt a filmet kifejezetten megzabolázták az eddig kizárólag alpári humorban utazó Wayansok, úgyhogy egy-két eredetibb geggel is találkozni benne. Ez itt most tényleg nem vicc, komolyan mondom.
Homolka
2004.10.04
|
White Chicks
amerikai vígjáték, 109 perc, 2004
Szerepcserés vígjáték a Wayans fivérektől, akik a nagy bohóckodásban már azt sem tudják, fiúk vagy lányok, feketék vagy fehérek.
Színész:

Marlon Wayans
(Marcus Copeland)

Shawn Wayans
(Kevin Copeland)

Jaime King
(Heather Vandergeld)

Frankie Faison
(Elliott Gordon)

Lochlyn Munro
(Jake Harper)

John Heard
(Warren Vandergeld)

Busy Philipps
(Karen)

Terry Crews
(Latrell Spencer)

Jennifer Carpenter
(Lisa)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
21:30
80 millió
lengyel történelmi kalandfilm, 2011
21:45
Félreismert szerelem
kanadai thriller, 2017
21:50
Bukós szakasz
amerikai krimivígjáték, 2017
22:00
Rossz kisfiú
amerikai vígjáték, 2014
22:10
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.