Szerelemre kattintva

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (19)
Egyáltalán nem egyszerű filmet készíteni az online ismerkedésről, mivel lényegében egy csomó chatelést kell valahogy vizuálisan izgalmassá tenni.
Pont emiatt nem sűrűn készülnek filmek a témáról, vagy ha mégis, akkor az internetes ismerkedés legveszélyesebb oldalára, például a pedofilok által a neten behálózott kiskorúakra fókuszálnak. Pedig manapság a randik nagy része online köttetik, épp ezért is furcsa, hogy a filmrendezők ennyire nem látnak potenciált benne. Ennek köszönhetően bátran mondhatjuk, hogy Safy Nebbou filmje igazi hiánypótló darab.
 
Oké, azt persze nem állítanám, hogy a Szerelemre kattintva egy átlagos helyzetből indul ki: itt ugyanis az ötvenes hősnőnk egy huszonnégy éves lány online profilját lopott képekből felépítve akar elcsábítani egy huszonéves pasit, de ahogy ezt az ismerkedést a film bemutatja és végigviszi, az fájdalmasan életszerű.
 
Az ezerarcú Juliette Binoche-nál izgalmasabb színésznőt el se lehet képzelni Claire szerepére: ha kell, kislány módjára pirul el egy bóktól, gyerekként örül annak, ha az online szerelme keresi, miközben az ismerősei és rokonai körében próbálja titkolni a dolgot, de Binoche arra is képes, hogy egy pillanat alatt váltson át mély karakterdrámába.
 
A Szerelemre kattintvában az a jó, hogy nem elégszik meg a felszín megkapargatásával: az online ismerkedés kapcsán számtalan izgalmas kérdést felvet (Lehet-e szerelemnek nevezni azt, ami csak online létezik?), és bár csöppet sem szájbarágósan, de igyekszik is megválaszolni őket. Randifilmnek sem utolsó, már ha valaki szeret utána órákig csevegni az épp látott filmről.
Tulu
2019.10.22
|
Celle que vous croyez
belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Claire 50 évesen 24 éves nőnek adja ki magát a Facebookon, és online elcsábít egy fiatal pasit. De milyen áron?
Rendező:

Safy Nebbou

Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2019. november 7.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.