Mell és a Hold

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
Az ember természeténél fogva szereti a meséket, talán belénk van kódolva a vágy a szívet melengető történetekre, vagy egyszerűen csak az életben is a minden jóra fordul dramaturgiáját keressük. A Mell és a Hold kedves kis szürreális mese egy kisfiúról, egy gyönyörű táncosnőről, mellekről, szerelemről és a mediterrán életszemlélet üdítő könnyedségéről.
A gyermeki fantáziavilág és a habókos irracionalitás határmezsgyéjén tébláboló mozi vérbeli abszurd komédia. Aranyos képzettársítás a szeretet, a boldogság és a női keblek viszonyáról.
Tete fölöttébb érzékeny kiskamasz, egy csöppnyi spanyol városkában él anyjával és csecsemő öccsével, aki nem elég, hogy hangos és büdös, de még a drága tejet adó szülői emlőket is teljesen kisajátította magának, míg Tetének be kell érnie a tehéntejjel. Rémes szorongás keríti hatalmába a kisfiút ekkora igazságtalanság láttán, elhatározza, hogy ha már ez a helyzet, akkor keres magának egy saját mellet, amit csakis ő használhat. Hamar rá is talál a tökéletes cicikre és nem kevésbé tökéletes gazdájukra, az elbűvölő Estrellitára. És bár nagy a nyüzsgés a szépséges táncosnő körül, Tete nem adja fel a harcot.
 
Mókás és megindító jelenetek sora váltogatja egymást, a kusza történetszálak a végkifejletre takarosan elsimulnak, és mint egy jobbfajta mesében mind a szereplők, mind a nézőközönség elégedetten mosolyoghat az eredményre. Nincsenek persze mélyenszántó gondolatok, vagy kínkeserves lélekjárás, van viszont másfél óra önfeledt kikapcsolódás, egy rémaranyos sztori felettébb igényesen tálalva, és van sok remek színészi alakítás is a gyönyörű Mathilda May-től kezdve egészen a pici fiút játszó Biel Durán-ig. 
 
macsek
2007.09.11
|
La teta y la luna
francia-spanyol vígjáték, 90 perc, 1994
A 12 éves Tete nem díjazza, hogy kistestvére lesz, anyahiányában heves szenvedélyre lobban egy cirkusszal érkezett fiatal nő iránt.
Rendező:

Bigas Luna

(6 kép)


Filmek a TV-ben
23:55
Miss Marple: Nemezis
angol krimi, 2007
00:00
Extralarge
olasz akcióvígjáték-sorozat, I. évad, 4. rész, 1992
00:35
Exodus: Istenek és királyok
amerikai kalandfilm, 2014
00:45
Szomorú férfiak mosolya
cseh vígjáték, 2018
00:50
Terápiás szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
23:50
Gumball csodálatos világa
2011, 961. rész: A legrosszabb
23:51
Animanimals
I. évad, 22. rész
23:55
Bogyó és Babóca
II. évad, 9. rész
23:55
Mr. Bean
2002, 121. rész: A teniszlabda
00:00
Ranger Rob
I. évad, 33. rész: Föld napja a big sky parkban
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.