Cápamese

olvasói
9/10 (33)
Az Amerikai Olasz Intézet még anno tiltakozott - erdménytelenül - a Maffiózók című sorozat ellen. A Cápamese kapcsán ismét hallatták hangjukat, ezúttal sikeresen. Elérték, hogy a DreamWorks - minden idők legnépszerűbb animációs filmje, a Shrek gyártója - az utolsó pillanatban Don Brizziről Don Feinbergre változtatta az egyik gengsztercápa nevét.
A két eddigi Shrek epizód a DreamWorks animációs szekciójának legsikeresebb produkciói. A két rész összesen 130 millió dollárjába került a stúdiónak, de 700 milliós bevételt értek el velük. A 75 millió dollárból készült Cápamesére sem lehet panasz. A film a gyártási költség kétszeresét, közel 160 millió dollárt hozott a gyártó konyhájára, és még Oscarra is jelölték, de A hihetetlen család elvitte előle a díjat.

A történet hőse Oszkár, a Bálnamosóban robotol "vakaróhalként". Egy szép napon fura szituációba keveredik, az orra előtt pusztul el egy hatalmas fehér cápa. Ettől a naptól fogva a haltársadalom számára ő lesz Oszkár, a cápaölő, ami rendkívül megtisztelő, de ugyanakkor Don Lino, a halott cápa papája valahogy ezt nem tudja értékelni. Az eredeti verzióban olyan sztárok kölcsönzik hangjukat a tenger élőlényeinek, mint Robert DeNiro, Rene Zellweger, Martin Scorsese, Angelina Jolie, Jack Black és Will Smith, de mi ebből semmit nem fogunk élvezni.fujisan
2006.12.18
|
Shark Tale
amerikai animációs film, 90 perc, 2004
A kis rajzolt takarítóhal és a bazi nagy rajzolt cápák összecsapása korántsem egyenlőtlen küzdelem, mert halunk ugyan csak egy szájhős, de az ellenség sem az, aminek látszik. Hal halnak farkasa, de azért a víz az úr.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
(18 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.