Kidobós - Sok flúg disznót győz

olvasói
8/10 (14)
Pókfoci és kidobós - elemiben a tornaórákon a kukkolás mellett a két legkedveltebb foglalatosság, különösen a fiúnebulók körében. A kidobósjáték méltán népszerű, nemcsak nálunk, az Egyesült Államokban is, film mégsem készült e tárgykörben, egészen mostanáig.
A Kidobós a Hollywoodban annyira divatos sportvígjátékok hagyományait követi, de téved, aki amolyan Micsoda csapat!-típusú, bárgyú mesére gondol. Az eddig csak reklámfilmeket jegyző, a hollywoodi nagypályán most először mutatkozó Rawson Marshall Thurber rendező ütős kis jelenetekkel teli, eleven komédiát forgatott. Noha a cselekmény - a műfajban kötelező módon - kiszámítható, úgy kétpercenként durran egy-egy újabb poénpetárda, ezzel a film gegátlaga messze meghaladja napjaink hollywoodi vígjátékainak sztenderdjét. 
 
Peter LaFleur (Vince Vaughn - A sejt, Jurassic Park 2.) egy lerohadt edzőterem tulajdonosa, aki kellemetlen helyzetbe kerül, amikor bejelentkezik nála a városka high-tech kondiklubjának feje, White Goodman (Ben Stiller - Zoolander, a trendkívüli; Tenenbaum, a háziátok), hogy kisajátítsa a helyiséget. A pénzes gigerli eszközeiben nem válogat, ám mégsem megy könnyen a kisajátítás, és végül a felek abban állapodnak meg, hogy a Las Vegas-i kidobós bajnokságon rendezik a tulajdonviszonyok kérdését. Peter az edzőtermét látogató fura figurákból - akiknek tehetségtelenségénél csak a szívük nagyobb - szedett-vedett csapatot verbuvál, és így indul harcba a kizárólag nagymenőkből álló riválisok ellen. 
 
A Kidobós nem véletlenül kaszált az Egyesült Államokban, a film külön értéke, hogy a színészek végig egy húron pendülnek a vicces kedvű rendezővel: Vince Vaughn jól adja a rakás szerencsétlenséget, Ben Stiller pedig még soha nem volt ennyire meggyőzően ellenszenves, pedig már sok gusztustalan szerep áll mögötte.
Homolka
2004.11.04
|
Dodgeball: A True Underdog Story
amerikai-német vígjáték, 92 perc, 2004
A fitnesztermi rivális bandák nagy és mindent eldöntő csatáját nem gépfegyverekkel vívják sötét sikátorokban, hanem pattogó labdával egy kidobós játékban. Napjaink egyik legjobb sportvígjátéka.
Színész:

Vince Vaughn
(Peter La Fleur)

Christine Taylor
(Kate Veatch)

Ben Stiller
(White Goodman)

Rip Torn
(Patches O'Houlihan)

Justin Long
(Justin)

Stephen Root
(Gordon)

Alan Tudyk
(Steve)

Missi Pyle
(Fran)

Gary Cole
(Cotton McKnight)

Forgalmazza: InterCom
(8 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:15
Volt egyszer egy randi
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:20
Miami Vice
amerikai akciófilm, 2006
18:25
Kalózok
dél-koreai kalandfilm, 2014
18:30
Sherlock Gnomes
angol-amerikai animációs film, 2018
18:45
Halálos fegyver 2.
amerikai akcióvígjáték, 1989
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.