Harmadik típusú találkozások

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
Akik néha eltűnődnek azon, hogy miért tartják olyan sokan Steven Spielberget a legnagyobb élő rendezőnek - vagyis legalábbis az egyik legjobbnak -, azoknak íme a némi ízelítő abból, hogy a rendező pályafutása elején milyen rendhagyó és szokatlan, de egyben zseniális munkákra volt képes.
Mert lehet szeretni az Indiana Jones vagy a Jurassic Park filmeket és más remekül megcsinált, méregdrága produkcióit, de az igazi klasszikusai mégiscsak az olyan igazán eredeti művek, mint a Cápa, a Párbaj, vagy éppen a Harmadik típusú találkozások, amelynek most a rendezői változatát vetítik le. Csak zárójelben, ez a verzió ugyan alig 2 perccel hosszabb az annak idején a mozikba került változatnál, viszont számos jelenetet újravágtak és tökéletesítettek. A nyolc kategóriában Oscar-díjra jelölt alkotás teljesen más megközelítésben mesél a sci-fi műfajáról és az idegenekkel való lehetséges találkozásról: nincsenek szörnyek, véres csaták és az űrből érkezett veszedelem: itt hétköznapi emberekről és két kultúra találkozásáról van szó.
 
Ugyanis az ufók beköszönnek, ami több egyszerű ember életét is gyökeresen megváltoztatja, és egy kutatócsoportnak sikerül megfejtenie a világűrből érkező jelzéseket. A tudósok szerint egy földön kívüli, idegen civilizáció küldöttei szeretnék felvenni a kapcsolatot az emberiséggel, és meglepő módon Kodály pentaton hangsorát használják erre (a másik magyar kapcsolat a film esetében természetesen az operatőr, Zsigmond Vilmos személye). Az eseményre a Wyomingban levő, Ördögtorony nevű hatalmas sziklánál kiépített bázison kerülne sor. Mindenki lázas izgalommal készülődik a találkozásra...
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.08
|
Close Encounters of the Third Kind
amerikai sci-fi, 137 perc, 1977
Hogyan fogjunk ufót? Természetesen Kodály-módszerrel. Egy igazi klasszikus.
(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.