Anakonda 2. - A véres orchidea

olvasói
9/10 (1)
Egy e-mailen terjedő, vicces jótanács szerint, ha anakondába botlunk, érdemes halottnak tettetni magunkat, akkor ugyanis a világ legnagyobbra megnövő óriáskígyója nem tekeredik ránk, és nem roppantja miszlikbe az utolsó apró csontunkat is, hanem miután alaposan körbeszaglászott, a talpunk felől elkezd szép lassan benyelni. Mikor körülbelül combközépig jutottunk, kapjuk elő a kiskésünket, és gyors, határozott mozdulattal kanyarítsuk le a fejét!
Nos, az Anakonda 2. szörnyeivel szemben e taktika fabatkát sem érne, ezek a kígyók ugyanis egyáltalán nem olyanok, mint a valódiak, ami nem is csoda, ha egyszer teljes egészében egy számítógépes látványműhely hozta őket létre. Ezek a dögök sokkal nagyobbak, mint a valódiak (erre magyarázatot ad a film), fogaik vannak, szárazföldön is nagy sebeséggel mozognak, és nem utolsó sorban a dél-kelet-ázsiai Borneó dzsungelében élnek, elég messze természetes élőhelyüktől, az Amazonas-medencétől (ezekre mind nem kapunk magyarázatot). 
 
A folytatásokban jeleskedő Dwight H. Little (Halloween IV., Szabadítsátok ki Willyt! 2.) A véres orchideáról elnevezett Anakonda-folytatása azonban (aminek történetét tekintve semmi köze az 1997-es sikerfilmhez) nem az aggályos földrajz- és állattan-megszállottaknak készült, hanem azoknak, akik ismerve a film címét és látva egy rozoga motorosbárkát, a dzsungelt, pár csinos nőt és egy markáns, borostás arcélt, tudják, hogy a következő másfél órában jól fognak szórakozni. 
 
Amerikai tudóskompánia vág neki az őserdőnek, hogy megtalálják a hétévente virágzó „véres orchideát”, melyből az örök ifjúság csodaszerét remélik kinyerni. A kapzsiság ebben a műfajban biztos belépő az anakonda torkába, úgyhogy egyedül a kiábrándult, természetesen szintén amcsi hajóskapitányban (Johnny Messner - Még mindig bérgyilkos a szomszédom, A nap könnyei) bízhatunk, hátha legalább néhány szimpatikus szereplőt megment a befejezésig.
nelson
2004.11.11
|
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid
amerikai kalandfilm, 97 perc, 2004
Újabb expedíció indul a dzsungelbe, ahol újabb óriáskígyókkal találkoznak, és ennek ismét nem lesz jó vége. Szórakoztatóan kiszámítható kalandhorror egzotikus tájakon.
Színész:

Johnny Messner
(Bill Johnson)

KaDee Strickland
(Sam Rogers)

Matthew Marsden
(Dr. Jack Byron)

Nicholas Gonzalez
(Dr. Ben Douglas)

Morris Chestnut
(Gordon Mitchell)

Andy Anderson
(John Livingston)

Nicholas Hope
(Christian Van Dyke)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
22:10
Bosszú egy anyáért
kanadai thriller, 2017
22:20
Django elszabadul
amerikai western, 2012
22:25
Hegylakó 2. - A visszatérés
amerikai-argentin-francia akciófilm, 1991
22:35
A specialista
amerikai akciófilm, 1994
22:35
Flashdance
amerikai zenés film, 1983
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.