Anakonda 2. - A véres orchidea

olvasói
9/10 (1)
Egy e-mailen terjedő, vicces jótanács szerint, ha anakondába botlunk, érdemes halottnak tettetni magunkat, akkor ugyanis a világ legnagyobbra megnövő óriáskígyója nem tekeredik ránk, és nem roppantja miszlikbe az utolsó apró csontunkat is, hanem miután alaposan körbeszaglászott, a talpunk felől elkezd szép lassan benyelni. Mikor körülbelül combközépig jutottunk, kapjuk elő a kiskésünket, és gyors, határozott mozdulattal kanyarítsuk le a fejét!
Nos, az Anakonda 2. szörnyeivel szemben e taktika fabatkát sem érne, ezek a kígyók ugyanis egyáltalán nem olyanok, mint a valódiak, ami nem is csoda, ha egyszer teljes egészében egy számítógépes látványműhely hozta őket létre. Ezek a dögök sokkal nagyobbak, mint a valódiak (erre magyarázatot ad a film), fogaik vannak, szárazföldön is nagy sebeséggel mozognak, és nem utolsó sorban a dél-kelet-ázsiai Borneó dzsungelében élnek, elég messze természetes élőhelyüktől, az Amazonas-medencétől (ezekre mind nem kapunk magyarázatot). 
 
A folytatásokban jeleskedő Dwight H. Little (Halloween IV., Szabadítsátok ki Willyt! 2.) A véres orchideáról elnevezett Anakonda-folytatása azonban (aminek történetét tekintve semmi köze az 1997-es sikerfilmhez) nem az aggályos földrajz- és állattan-megszállottaknak készült, hanem azoknak, akik ismerve a film címét és látva egy rozoga motorosbárkát, a dzsungelt, pár csinos nőt és egy markáns, borostás arcélt, tudják, hogy a következő másfél órában jól fognak szórakozni. 
 
Amerikai tudóskompánia vág neki az őserdőnek, hogy megtalálják a hétévente virágzó „véres orchideát”, melyből az örök ifjúság csodaszerét remélik kinyerni. A kapzsiság ebben a műfajban biztos belépő az anakonda torkába, úgyhogy egyedül a kiábrándult, természetesen szintén amcsi hajóskapitányban (Johnny Messner - Még mindig bérgyilkos a szomszédom, A nap könnyei) bízhatunk, hátha legalább néhány szimpatikus szereplőt megment a befejezésig.
nelson
2004.11.11
|
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid
amerikai kalandfilm, 97 perc, 2004
Újabb expedíció indul a dzsungelbe, ahol újabb óriáskígyókkal találkoznak, és ennek ismét nem lesz jó vége. Szórakoztatóan kiszámítható kalandhorror egzotikus tájakon.
Színész:

Johnny Messner
(Bill Johnson)

KaDee Strickland
(Sam Rogers)

Matthew Marsden
(Dr. Jack Byron)

Nicholas Gonzalez
(Dr. Ben Douglas)

Morris Chestnut
(Gordon Mitchell)

Andy Anderson
(John Livingston)

Nicholas Hope
(Christian Van Dyke)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.