3D vetítések

Godsend - A teremtés klinikája

olvasói
7/10 (4)
Immáron negyedszázad telt el azóta, hogy A brazíliai fiúkkal az amerikai stúdiófilm felfedezte magának a klónozás témáját, és se szeri, se száma az e tárgyban utazó produkcióknak. A teremtés klinikája is ilyesmi: afféle matinédarab a thriller és a horror határmezsgyéjéről.
A Duncan házaspár tragikus balesetben elveszíti nyolcéves kisfiát, a beszélő nevű Adamot, azonban a temetés után röviddel egy orvos, bizonyos Richard Wells (Robert De Niro) felajánlja a szülőknek, hogy klónozással visszahozza fiukat az életbe.Mivel az eljárás törvényellenes, Duncanék teljes titoktartásra kötelezik magukat: valamennyi barátjukkal felbontva a kapcsolatot elköltöznek a nagyvárosból a doktor klinikájának tőszomszédságában fekvő kistelepülésre, ráadásként pedig azt is megfogadják, hogy soha nem viszik más orvoshoz Adamot, kizárólag Wellshez. Az új Adam világra jötte után hamar helyre áll a béke a családban, azonban ahogy közeledik a fiú nyolcadik születésnapja, az idillt egyre rémületesebb események mérgezik meg. 
 
Nick Hamm direktor igyekezett minimálisra csökkenteni a projekttel járó kockázatot, és - kevéssé bízván saját magában - eredetibb ötletek helyett inkább hozott anyagból dolgozott. A teremtés klinikája szélesen merít az utóbbi harminc év amerikai horror- és thrillerterméséből, az Ómentől A brazíliai fiúkon és Az ördög ügyvédjén át egészen A 6. napon című opusig. A rémületes hanghatásokkal utódolgozott vizuálterror önmagában nem túlságosan érdekfeszítő, a film mégis szolgál néminemű izgalmakkal, a rendező ugyanis egyetlen másodpercnyi pihenőt sem engedélyezve folyamatosan provokálja a nézőt, hogy a vendégszövegek eredete után kutakodjon magában.
Homolka
2004.11.11
|
Godsend
amerikai-kanadai thriller, 102 perc, 2004
Az Ómen, A brazíliai fiúk és Az ördög ügyvédje nyomvonalán haladó, horrorisztikus elemekkel operáló fagyos thriller, középpontban egy sátáni természetű klónozott kisfiúval.
Rendező:

Nick Hamm

Színész:

Greg Kinnear
(Paul Duncan)

Rebecca Romijn
(Jessie Duncan)

Robert De Niro
(Richard Wells)

Cameron Bright
(Adam Duncan)

Raoul Bhaneja
(Samir Miklat)

Forgalmazza: SPI

3D vetítések


LinkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.