A kör

olvasói
(0)
Egy városi legenda szerint létezik egy életveszélyes videokazetta, amelyen mintha valami őrült kísérleti film lenne látható. Képek egymás után, látszólag összefüggés nélkül: világítótorony, kút erdei tisztáson, habzó hullámok, egy nő tükör előtt... Aki végignézi, egy percen belül telefonhívást kap, és egy hang közli vele, hogy pontosan egy hét múlva meghal. És az illető akár komolyan veszi ezt, akár nem, egy hét múlva valóban meghal.


A kör gonosza nem henteskéssel hadonászó gyilkos, nem földön kívüli szörny, hanem valami megfoghatatlan - és épp e tulajdonsága miatt sokkal félelmetesebb. Rachel Keller újságíró (akit Naomi Watts, a Mulholland Drive szőkéje alakít) egy fenti módon elhalálozott fiatal lány temetésén hall a mendemondáról, aminek - úgy dönt - nem árt utánanézni. Útra is kel a vidéki kis bungaló felé, ahol a lány, több hasonló sorsra jutott társával együtt, a videót látta. Nem sokkal később már ott is ül a szobában, nézi a filmet. És amikor a film végén a képernyő zümzümbe megy át, megcsörren a telefon...A kísérteties történet a japán Szuzuki Kodzsi regényfolyamában indult el a kilencvenes évek elején, aztán Nakata Hideo 1998-as filmváltozatában vált világsikerré - Európában elsősorban DVD-n. A film folytatásokat és utánzatokat ihletett, mielőtt a Dreamworks műhelyében elkészült a most bemutatásra kerülő amerikai változat, amelyet Ehren Kruger, a Sikoly 3. és a Hulla, hó, telizsák borzongatásban szakavatott írója adaptált a nem japán nagyközönség számára. Gore Verbinski rendező (A Mexikói) lélektani sokkhatásokra épülő, elegánsan fényképezett horrorfilmje cseppet sem alsóbbrendű az eredetinél, bonyolult, de a szálakat rendben elvarró története pedig a mozi utánra is bőven hagy töprengenivalót.
nelson
2003.03.06
|
The Ring
amerikai horror, 115 perc, 2002
Van egy videokazetta, amelyet ha valaki megnéz, egy hét múlva meghal. A horrorban új fejezetet nyitó japán rémfilm amerikai változata.
Rendező:

Gore Verbinski

Színész:

Naomi Watts
(Rachel Kelle)

Martin Henderson
(Noah)

Brian Cox
(Richard Morgan)

Jane Alexander
(Dr. Grasnik)

David Dorfman
(Aidan)

Amber Tamblyn
(Katie)

Daveigh Chase
(Samara)

Lindsay Frost
(Ruth)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
18:10
Hulk
amerikai akció sci-fi, 2003 (ism.)
18:15
Mindent tud rólad
amerikai thriller, 2018
18:20
Az én lányom
olasz-német-svájci film, 2018
18:25
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
amerikai akció-kalandfilm, 1989
18:30
The Expendables - A feláldozhatók 3.
amerikai-francia akciófilm, 2014
? ITT AZ ÁLARCOK ÉS MASKARÁK IDEJE! Fotó: 1940., fortepan/Kurutz Márton #hétfotója #pestiest #estipest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.