A papa szolgálati útra ment

est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (7)
Egyes kulturális atombunkerben rekedt filmkritikusok szerint ez volt Kusturica utolsó értékelhető megmozdulása, a Cigányok idejével ugyanis menthetetlenül eladta magát. Nem is beszélve a Macska-jajról, mellyel egyértelműen a plázamozik „sekélyes ízlésű közönségét” kívánta szórakoztatni.
Bár az egészségtelen sznobéria iránti ellenérzésem megkövetelné, hogy válaszként elkezdjem ecsetelni a film gyenge pontjait, ettől már csak azon egyszerű okból is eltekintenék, hogy hibátlan művel állunk szemben. A film egy kisfiú szemszögéből mutatja be Jugoszlávia személyi kultusszal és politikai rendőrséggel megterhelt világát. A kis Malik édesapját letartóztatják, mert régebbi szeretője feljelentést tesz ellene. Anyja, aki már megszokta férje félrelépéseit, mindent megtesz azért, hogy a családi élet derűjét megőrizze. Így, amikor a családfő börtönbe kerül, ügyes hazugságokkal igyekszik fia elől eltitkolni a valóságot, csakhogy Malik minden féltés és óvás ellenére előbb-utóbb szembesül a rideg valósággal.
kirsch
2009.07.06
|
Otac na sluzbenom putu
jugoszláv szatíra, 135 perc, 1985
Jó humorú történelmi szatíra az ötvenes évek Jugoszláviájáról. Egy kisfiú sorsa apja bebörtönöztetése idején. A Cigányok ideje és a Macska-jaj rendezőjének korai filmsikere.
Rendező:

Emir Kusturica

Színész:

Mareno de Bartoli
(Malik)

Predrag Manojlovic
(Mehmed Mesa Zolj)

Mirjana Karanovic
(Senija Sena Zolj)

Mustafa Nadarevic
(Zijah Zijo Zulfikarpasic)

Mira Furlan
(Ankica Vidmar)

Pavle Vuisic
(Dedo Muzamer)

Slobodan Aligrudic
(Ostoja Cekic)

Eva Ras
(Ilonka Petrovic)

Emir Hadzihafizbegovic
(Mladi nagybácsi)

(10 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.