Az ifjú Churchill kalandjai

olvasói
(0)
Bizonyos exnagyhatalmi beidegződéseknek köszönhetően az angolok különösen rühellik a hollywoodi háborús filmek arcoskodását, ahol a szikár profilú főhős egymaga nyomja le a gonosz nácikat és/vagy a kegyetlen japánokat. A frappáns brit válasz erre a dolgok elbagatellizálása, vagy még inkább túlbagatellizálása. Mert ha lúd, akkor legyen kövér, buta és arrogáns!
Így aztán a túlzott önirónia jegyében az angol verzióban előadott amerikai háborús moziban minden brit tökéletes idióta, inkompetens barom, így egyetlen amerikai hadnagyocska, bizonyos Winston Churchill (Christian Slater) kénytelen felvenni a harcot Hitlerrel és annak hóhérlegényeivel. A Führer ugyanis titokban Angliában tartózkodik, hogy az áruló brit hadügyminiszter segítségével megalázó paktumot kényszerítsen a szigetországra, és ha nincs Winston, akkor ördögi terve valóra is válna. De nemcsak a világbéke a tét, hanem a csinos, de naiv Erzsébet hercegnő (Neve Campbell) keze is, mivel Adolf már unja Eva Braun szado-mazo játékait. 
 
Igen, ez egy bugyuta történet, annak is szánták, ne számítson hát senki semmilyen ügyes fordulatra, remek megoldásokra. Marad tehát a többnyire önfeledt, de néha erőltetett ökörködés, de sajnos egyik poén sem elég vitriolos, hogy akár egyetlen hollywoodi producer is elgondolkodjon a jövőjén. Igaz, azért akadnak ihletett pillanatok, mint például amikor az egyre ingerültebb Hitler a reptérről a Buckingham-palotába igyekszik és egyre ostobább angolokkal találkozik, akik mind Chaplinnel keverik össze. Christian Slater - aki saját állítása szerint egy az egyben Bruce Willist játssza - kissé színtelen, de elfogadható, Neve Campbellnek pedig annyi szerep jutott, hogy bociszemekkel nézzen, és ezt tökéletesen oldotta meg. Ami viszont az angol stábot illeti, ők mind úgy viselkednek, mintha egy régi Benny Hill show-ból maradtak volna itt - és ez nem feltétlenül dicséret!
Vízer
2005.01.18
|
Churchill: The Hollywood Years
angol vígjáték, 81 perc, 2004
Erősen önironikus angol háborús komédia arról, hogyan küzd meg Hitlerrel és a brit közönnyel egy tökös jenki, akinek olyan gyanúsan ismerős a neve.
Színész:

Christian Slater
(Winston Churchill)

Neve Campbell
(Erzsébet hercegnő)

Harry Enfield
(VI. György király)

Miranda Richardson
(Eva Braun)

Romany Malco
(Denzil Eisenhower)

Leslie Phillips
(Lord W'ruff)

Antony Sher
(Hitler)

Phil Cornwell
(Martin Boorman)

Henry Goodman
(az elnök)

Forgalmazza: FF Film


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
18:10
Egek ura
amerikai romantikus filmdráma, 2009
18:40
Mad Max - A harag útja
amerikai akciófilm, 2015
18:40
Zsákutca
amerikai-német thriller, 2006
18:45
U-571
amerikai háborús film, 2000
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.