3D vetítések

Az ifjú Churchill kalandjai

olvasói
(0)
Bizonyos exnagyhatalmi beidegződéseknek köszönhetően az angolok különösen rühellik a hollywoodi háborús filmek arcoskodását, ahol a szikár profilú főhős egymaga nyomja le a gonosz nácikat és/vagy a kegyetlen japánokat. A frappáns brit válasz erre a dolgok elbagatellizálása, vagy még inkább túlbagatellizálása. Mert ha lúd, akkor legyen kövér, buta és arrogáns!
Így aztán a túlzott önirónia jegyében az angol verzióban előadott amerikai háborús moziban minden brit tökéletes idióta, inkompetens barom, így egyetlen amerikai hadnagyocska, bizonyos Winston Churchill (Christian Slater) kénytelen felvenni a harcot Hitlerrel és annak hóhérlegényeivel. A Führer ugyanis titokban Angliában tartózkodik, hogy az áruló brit hadügyminiszter segítségével megalázó paktumot kényszerítsen a szigetországra, és ha nincs Winston, akkor ördögi terve valóra is válna. De nemcsak a világbéke a tét, hanem a csinos, de naiv Erzsébet hercegnő (Neve Campbell) keze is, mivel Adolf már unja Eva Braun szado-mazo játékait. 
 
Igen, ez egy bugyuta történet, annak is szánták, ne számítson hát senki semmilyen ügyes fordulatra, remek megoldásokra. Marad tehát a többnyire önfeledt, de néha erőltetett ökörködés, de sajnos egyik poén sem elég vitriolos, hogy akár egyetlen hollywoodi producer is elgondolkodjon a jövőjén. Igaz, azért akadnak ihletett pillanatok, mint például amikor az egyre ingerültebb Hitler a reptérről a Buckingham-palotába igyekszik és egyre ostobább angolokkal találkozik, akik mind Chaplinnel keverik össze. Christian Slater - aki saját állítása szerint egy az egyben Bruce Willist játssza - kissé színtelen, de elfogadható, Neve Campbellnek pedig annyi szerep jutott, hogy bociszemekkel nézzen, és ezt tökéletesen oldotta meg. Ami viszont az angol stábot illeti, ők mind úgy viselkednek, mintha egy régi Benny Hill show-ból maradtak volna itt - és ez nem feltétlenül dicséret!
Vízer
2005.01.18
|
Churchill: The Hollywood Years
angol vígjáték, 81 perc, 2004
Erősen önironikus angol háborús komédia arról, hogyan küzd meg Hitlerrel és a brit közönnyel egy tökös jenki, akinek olyan gyanúsan ismerős a neve.
Színész:

Christian Slater
(Winston Churchill)

Neve Campbell
(Erzsébet hercegnő)

Harry Enfield
(VI. György király)

Miranda Richardson
(Eva Braun)

Romany Malco
(Denzil Eisenhower)

Leslie Phillips
(Lord W'ruff)

Antony Sher
(Hitler)

Phil Cornwell
(Martin Boorman)

Henry Goodman
(az elnök)

Forgalmazza: FF Film

3D vetítések


LinkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.