Válótársak

olvasói
(0)
Amióta csak világ a világ, és Spencer Tracy először akasztotta össze a bajuszát Katharine Hepburnnel, a mozivászon civakodó párosai megannyi kellemes percet szereztek a nevetést könnyekkel kultiváló ínyenceknek. A Válótársak az ún. screwball komédiák nemes hagyományát követi, mely hagyomány alakításában többek között olyan klasszisok vettek részt, mint Howard Hawks (Párducbébi) és George Cukor (Ádám bordája).
A nemek harca - akárcsak Cukor híres filmjében - ezúttal is tárgyalótermi belsőkben folyik, míg azonban az Ádám bordájában a vádat a férj (Tracy), a védelmet pedig a feleség (Hepburn) képviselte, a Válótársak egymással rivalizáló ügyvédei nem házasfelek, sőt a házasság intézményéért sem kimondottan rajonganak. 
 
Daniel Rafferty (Pierce „007” Brosnan) és Audrey Woods (Julianne Moore - Távol a mennyországtól, Magnólia) ugyanis válóperes ügyvédek, ráadásul szakmájuk legjobbjai, akik már túl sok házasfelet láttak egymás torkának ugrani ahhoz, hogy még higgyenek a házasság szentségében. Azonban talán ez az egyetlen dolog, amiben a két sokat látott profinak megegyezik a véleménye: míg a kissé karót nyelt Audrey az egészséges életmódra, a törvények betű szerinti betartására és a makulátlan öltözködésre esküszik, addig a felettébb lezser Daniel olykor még arra sem veszi a fáradságot, hogy nyakkendőt kössön, s nemegyszer úgy esik be a tárgyalóterembe, mintha egyenesen egy reggelig tartó mulatságból érkezett volna. 
 
Bár még a vak is látja, hogy ezek ketten egymásnak lettek teremtve, a sztárügyvédek közötti versengés odáig fajul, hogy amikor a hírhedt rocksztár (Michael Sheen - Underworld) nem kevésbé ismert divattervező feleségétől (Parker Posey - A szerelem hálójában) válni akar, a szembenálló felek képviseletét Daniel és Audrey vállalják el. A szerelem azonban nagy úr, s ahogy az már az efféle könnyed bolondozásokban lenni szokott, a paragrafusok terén oly jártas profik épp a szív dolgában bizonyulnak mulatságosan gyámoltalannak.
steinernő
2005.01.18
|
Laws of Attraction
angol-ír romantikus vígjáték, 90 perc, 2004
Válóperes ügyvédpáros szemben álló feleket képviselve csap össze a tárgyalóteremben. A paragrafusok terén tisztán látnak, de a szerelem dolgai ennél bonyolultabbak...
Rendező:

Peter Howitt

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.