Közelebb!

olvasói
(0)
Az aktív filmnéző közönség minimum fele a Leon, a profi (1994) bemutatása óta várta a pillanatot, amikor Natalie Portman fellibbenti a fátylat teste hamvas bájairól, és a folyamatos digitalizálás alatt álló új SW-trilógia után végre egy igazán izgalmas galaxisba vezeti el rajongóit.
A sokat látott és még többet rendezett Mike Nichols (Diploma előtt, Dolgozó lány) - Hollywood társkapcsolatokért felelős mesterembere - a jelek szerint örömmel teljesíti az évtizedes kívánságot, hiszen a Közelebb! egyik csúcsjelenetében (van benne pár) egy tükörteremben vetkőzteti majdnem meztelenre a megélhetési sztriptíz-táncost alakító Portman kisasszonyt, minden pederaszták gyújtószentjét. Patrick Marber angol drámaíró londoni és New York-i színpadokat megjárt sikerdarabjának filmfeldolgozása az eredeti mű szelleméhez hű, vad és tömör szerelmi sokszögjáték, sok (beszélt) szexszel és hűtlenséggel fűszerezve.  
 
A napjaink Londonjában játszódó történet hősei olyan harmincas éveikben járó kielégíthetetlenek, akikről tisztességes magyar ember legfeljebb az életvezetési havilapok perverzrovataiban olvas, de akkor is gyorsan továbblapoz. Anna (Julia Roberts) amerikai portréfotós, egy bohém stúdiólakás mérsékelten boldog lakója, aki szenvedélyes viszonyba kezd a merevedési zavarokat nem ismerő, meglehetősen agresszív természetű orvossal, Larry-vel (Clive Owen - Arthur király). Kettejük kapcsolata valószínűleg amúgy sem tartana sokáig, a halálozási rovatban foglalkoztatott újságíró Dan (Jude Law - Hideghegy, Alfie) és terhelt múltú kis amerikai fruskája, Alice (Natalie Portman) azonban sikeres gátlástalansággal sokszögesítik a „baráti” pár szerelmi életét. Azok a szenvedélyes fatalisták, akik racine-i audiokommentárral szeretik nézni a kereskedelmi tévék párcsábító műsorait, most megkapják a maguk betevőjét.
csmozi
2005.02.11
|
Closer
amerikai romantikus filmdráma, 104 perc, 2004
Hollywoodi nagyágyúkkal megfilmesített angol színházi sikerdarab, kegyes szex és kegyetlen hazugságok. Natalie Portman megmutatja, mitől döglik a légy!
Rendező:

Mike Nichols

Színész:

Julia Roberts
(Anna)

Jude Law
(Dan)

Natalie Portman
(Alice)

Clive Owen
(Larry)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.