Közelebb!

olvasói
(0)
Az aktív filmnéző közönség minimum fele a Leon, a profi (1994) bemutatása óta várta a pillanatot, amikor Natalie Portman fellibbenti a fátylat teste hamvas bájairól, és a folyamatos digitalizálás alatt álló új SW-trilógia után végre egy igazán izgalmas galaxisba vezeti el rajongóit.
A sokat látott és még többet rendezett Mike Nichols (Diploma előtt, Dolgozó lány) - Hollywood társkapcsolatokért felelős mesterembere - a jelek szerint örömmel teljesíti az évtizedes kívánságot, hiszen a Közelebb! egyik csúcsjelenetében (van benne pár) egy tükörteremben vetkőzteti majdnem meztelenre a megélhetési sztriptíz-táncost alakító Portman kisasszonyt, minden pederaszták gyújtószentjét. Patrick Marber angol drámaíró londoni és New York-i színpadokat megjárt sikerdarabjának filmfeldolgozása az eredeti mű szelleméhez hű, vad és tömör szerelmi sokszögjáték, sok (beszélt) szexszel és hűtlenséggel fűszerezve.  
 
A napjaink Londonjában játszódó történet hősei olyan harmincas éveikben járó kielégíthetetlenek, akikről tisztességes magyar ember legfeljebb az életvezetési havilapok perverzrovataiban olvas, de akkor is gyorsan továbblapoz. Anna (Julia Roberts) amerikai portréfotós, egy bohém stúdiólakás mérsékelten boldog lakója, aki szenvedélyes viszonyba kezd a merevedési zavarokat nem ismerő, meglehetősen agresszív természetű orvossal, Larry-vel (Clive Owen - Arthur király). Kettejük kapcsolata valószínűleg amúgy sem tartana sokáig, a halálozási rovatban foglalkoztatott újságíró Dan (Jude Law - Hideghegy, Alfie) és terhelt múltú kis amerikai fruskája, Alice (Natalie Portman) azonban sikeres gátlástalansággal sokszögesítik a „baráti” pár szerelmi életét. Azok a szenvedélyes fatalisták, akik racine-i audiokommentárral szeretik nézni a kereskedelmi tévék párcsábító műsorait, most megkapják a maguk betevőjét.
csmozi
2005.02.11
|
Closer
amerikai romantikus filmdráma, 104 perc, 2004
Hollywoodi nagyágyúkkal megfilmesített angol színházi sikerdarab, kegyes szex és kegyetlen hazugságok. Natalie Portman megmutatja, mitől döglik a légy!
Rendező:

Mike Nichols

Színész:

Julia Roberts
(Anna)

Jude Law
(Dan)

Natalie Portman
(Alice)

Clive Owen
(Larry)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.