Csak lazán!

olvasói
(0)
Ha végignézzük a Csak lazán! szereposztását, bizton számíthatunk rá, hogyha John Travolta és Uma Thurman a Ponyvaregény után még egy filmben együtt szerepel, akkor ott lesz egy közös táncjelenet. És nem is kell csalatkoznunk: a film közepén sor kerül a kicsit kényelmesebb, kicsit öregesebb, de még mindig tüzes - ezúttal - cha-cha-chára.
De ezen kívül mit várhatunk még egy olyan filmtől, amely az első öt percben elmeséli saját tartalmát orosz maffiózókkal és feka gangszta-rapperekkel együtt? Sok-sok poént, kikacsintást és önreflexiót (gyakorta tesznek például megjegyzéseket a folytatásokra - a Csak lazán! pedig ugye a tíz évvel ezelőtt készült Szóljatok a köpcösnek! folytatása). Ráadásnak még jó néhány rasszista és szexista („segg legyen a talpán, amit ilyen láb cipel!”) poént, egy jó hangú, kezdő énekesnőt és egy Tömegpusztító Fegyverek nevű rapbandát. Chili Palmer ugyanis tegnap még filmproducer volt, tegnapelőtt pénzbehajtó, mára azonban könnyűzenei menedzserré léptette elő magát. Legújabb felfedezettjét ugyanolyan nehéz befuttatnia, mint anno tető alá hoznia első filmjét. Segítségére siet azonban egy zenei kiadó özvegye, de ellenlábasok és gáncsoskodók megint akadnak. 
 
A második rész sokkal viccesebb, sokkal lazább, mint az első, ám a végére kicsit egymásba gabalyodnak a szálak, és talán ránthatták volna feszesebbre is a cselekményt az alkotók (Barry Sonnenfeld helyett most a Nincs alkut jegyző F. Gary Gray rendezővel az élen) - ezt leszámítva semmilyen kifogást nem emelhetünk. A színészek egytől egyig jól játszanak: az előző rész sztárjai mellé felsorakoztak a Ponyvaregény legfontosabb szereplői is, Vince Vaughn és az Outkast-es André 3000 pedig már azzal vicces, ahogyan megjelenik, csakúgy, mint Danny DeVito, a köpcös színész, aki éppen a majd` kétméteres Johnny Cash szerepére készül. Christina Milian a felfedezett szerepében jól énekel, Travolta és Thurman párosa felejthetetlen. A rengeteg utalással pedig még filmes és könnyűzenei műveltségünket is próbára tehetjük.
fürkész
2005.03.16
|
Be Cool
amerikai vígjáték, 118 perc, 2005
A Szóljatok a köpcösnek! folytatásában Chili Palmer gengszterből lett filmproducer könnyűzenei menedzserré avanzsál. Még nagyobb poénok még nagyobb sztárparádéval, Travolta és Uma Thurman újra táncol!
Rendező:

F. Gary Gray

Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.