Elektra

olvasói
(0)
A Marvel Comics kifogyhatatlannak látszó kincsesbányájából újabb képregényhős lépett a vászonra. Elektrának azonban nem ez az első filmszerepe, hiszen a Daredevil - A fenegyerek című darabban már feltűnt mellékszereplőként.
A nemek egyenlőségének jegyében pedig rendszeresen szállítani kell a női szuperhősöket is, úgyhogy a film ezen a téren is letud egy kötelező kört a veszélyes és démoni Jennifer Garnerrel. 
 
Hősnőnk azonban férfiasabb a férfiaknál: szinte a halálból visszatérve, a külvilággal minden kapcsolatot megszakítva, csak veszélyekben és harcművészetekben gazdag bérgyilkosi karrierjének él. A nagy koncentráció mellékhatásaként a kényszerbetegség tüneteit is felfedezhetjük rajta (amiből lehetett volna egy jó kis mellékszál, de nem lett), ami persze nem gátolja a megbízatások halál pontos kivitelezésében. A következő munka azonban a vártnál nehezebb feladatnak bizonyul: karácsony este kellene kivégeznie egy férfit és annak kamasz lányát. Persze amikor meglátjuk, hogy az apát Goran „Kovács doktor” Visnjic játssza a Vészhelyzetből, minden világossá válik: ennek a pasinak már a sürgősségi osztály nővérei közül is csak kevesen tudtak ellenállni, Elektrával sem lehet ez másképp.  
 
És lőn, úgyhogy a vörös harci ruhás démon ezen túl nem kivégezni, hanem megmenteni akarja a kis családot. Ezzel azonban olyan gonosz nindzsa ellenségeket szerez magának, akik a testükre tetovált vadállatok életre keltésével és egyéb halálos mágiával szállnak szembe a Valentin napi bonbonnak öltözött Elektrával. Jennifer Garner nem ügyetlen a szerepben, némi harcművészeti gyakorlata van már az Alias című tévésorozatbeli szerepéből, az viszont kifejezetten figyelemreméltó, hogy tűsarkúban kénytelen megküzdeni ellenfeleivel (arról nem beszélve, hogy közben irdatlan hosszú hajától semmit nem lát). Ilyet is csak férfi képregényrajzoló/rendező bír kitalálni. Ennyit a szuperhősök nemek közti egyenlőségéről...
Odor Emilia
2005.04.13
|
Elektra
amerikai akciófilm, 100 perc, 2005
A Daredevil csinos oldalbordája brutális halála után újraéled egy egész estés csihi-puhi erejéig. Jennifer Garner piros bőrcuccban és tűsarkúban osztja a tanulságokat.
Rendező:

Rob Bowman

Színész:

Jennifer Garner
(Elektra)

Goran Visnjic
(Mark Miller)

Terence Stamp
(Stick)

Kirsten Prout
(Abby Miller)

Will Yun Lee
(Kirigi)

Cary-Hiroyuki Tagawa
(Roshi)

Natassia Malthe
(Typhoid)

Colin Cunningham
(McCabe)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.