Kényszerszünet

olvasói
10/10 (2)
Legutóbb Veronica Guerin (Cate Blanchett) bandukolt Dublin fecskendőkkel teleszórt, piszkos külvárosaiban, a meggyilkolt ír újságírónő amerikanizált igaz története után azonban most egy kitalált, mégis nagyon életszagúnak szánt sztorihoz van szerencsénk - az elsőfilmes John Crowley tálalásában.


A Kényszerszünet hősei kedves és kedvetlen kertvárosi lúzerek: bajusztalaníthatatlan aggleányok, kangörcsös áruházi kisegítők, tévéfüggő banktisztviselők, kelta zenére megnyugvó brutális rendőrnyomozók, kőhajító taknyosok, kirúgott buszvezetők, társkereső nimfomán negyvenesek és agresszív rablógyilkosok. Mikrotársadalmi tablót látunk tehát, melyben az egymást keresztező cselekményszálaknak és a színes jellemeknek hála, mindenki megtalálja a párját.

Az altmani szövevényes szerkezet (lásd: Rövidre vágva) ellenére a történetnek van középpontja, méghozzá John (Cillian Murphy - 28 nappal később, Leány gyöngy fülbevalóval) és Deirdre (Kelly Macdonald - Trainspotting; Én, Pán Péter) szakítása, hiszen a cselekmény bő másfél órájának minden kellemetlen meglepetése kettejük elválásából fakad. A rendező igyekszik minél több deviáns szereplőt és minél keményebb társadalomkritikát tuszkolni történetébe, de a túlzott szocio-feszkó hatására a filmszendvics oldalán kifolyik a majonéz, és némi méz hozzáadásával a cselekmény édeskés véget ér. A Kényszerszünet tisztességes, de összességében sikertelen kísérlet egy különös állatfajta, a dublini külterületi lakos bemutatására. Akik szabadidejükben Budafokra és Cinkotára buszoznak legszívesebben, azok most is jól fognak szórakozni, a többiek pedig olyan befutott színészek hétköznapi arcában gyönyörködhetnek, mint Colin Farrell (A fülke, Beavatás), Shirley Henderson (Harry Potter és a titkok kamrája), Colm Meaney (Con Air - A fegyencjárat) és Kelly Macdonald.
csmozi
2005.04.13
|
Intermission
angol-ír filmdráma, 105 perc, 2003
Tragikomikus film egy dublini külváros lakosainak egymásba gabalyodó életéről. Colin Farrell lefejeli a pultoslányokat.
Rendező:

John Crowley

Színész:

Colin Farrell
(Lehiff)

Colm Meaney
(Jerry Lynch)

Kelly MacDonald
(Deirdre)

Shirley Henderson
(Sally)

Cillian Murphy
(John)

Brian F. O'Byrne
(Mick)

David Wilmot
(Oscar)

Kerry Condon
(pincérnő a kávézóban)

Ger Ryan
(Maura)

Forgalmazza: FF Film
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.