Sonka, sonka

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
Egy film, melyben J. J. Bigas Luna rendező Dalí és Buñuel szürrealista irányzatát folytatja tovább meglehetősen provokatív eszközeivel. A minden prüdériát nélkülöző moziban két fiatal, még kezdő spanyol színész szárnypróbálgatásait láthatjuk, akikből később nemzetközi hírű sztár lett.
A film egyik főszereplője ugyanis a 17 éves Penélope Cruz, akit ezért az alakításáért a legjobb új színésznőnek járó Goya-díjra is jelöltek. A jóképű Raul szerepében pedig az a Javier Bardem látható, aki mostanában ért fel a csúcsra legújabb filmjével. A Nem vénnek való vidékért többek közt a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat is megkapta, ami még annyira új, hogy biztosan nem porosodott be a színész polcán. Nemrégiben egyébként az a hír is felröppent e két színészről, hogy egy párt alkotnak, bár Cruz kisasszony mindent hevesen cáfolt.
 
A helyszín egy poros, spanyol kisváros, itt él Silvia bordélyház-tulajdonos édesanyjával és az öccsével, valamint José Luis, a zsarnok anyjától szabadulni vágyó, gazdag gyároscsalád sarja, aki kissé önállótlan ugyan, ám arra azért tökéletesen alkalmas, hogy teherbe ejtse barátnőjét, aki történetesen épp a szép Silvia. A fiú anyja nem tud belenyugodni abba, hogy gyermeke egy kurva lányával álljon össze, ezért felbérli a sonkaimádó Rault, hogy csábítsa el a lányt. Raulnak ugyan sikerül közel férkőznie Silviához, de közben az ármánykodó anya is szemet vet a spanyol macsóra. Eközben a megcsalt José Luis is vigasztalást keres, és hát, egy kisvárosban hová is mehetne ilyenkor, mint Silvia anyjának bordélyházába. Hogy a szerelmi sokszög még bonyolultabb legyen, a fiú apja is beszáll a buliba, ő szintén a szép fiatal lányra, Silviára vet szemet… 
 
 
b.e.
2008.02.08
|
Jamón, jamón
spanyol szatíra, 95 perc, 1992
Friss szellemű film a bikaviadal és Cervantes hazájából. Sok nő, egy férfi, poros országút és tehenek.
Rendező:

Bigas LunaFilmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:00
Gofri, a csodakutya
II. évad, 15. rész
06:00
Ben 10
2017, III. évad, 231. rész: Gőzkovács teljes gőzzel a Vadnyugaton
06:00
The Avatars
I. évad, 7. rész: A közösség-ellenes háló
06:00
Thomas, a gőzmozdony
IX. évad, 17. rész
06:00
Az állatkert
2017, II. évad, 30. rész: Woody, a vadóc
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.