A titkos ajtó

olvasói
(0)
A titkos ajtó tényleg a padlóban van (ez nem titok, hiszen az eredeti cím el is árulja - The Door in the Floor), azonban ahhoz, hogy megtudjuk, pontosan hol is található és ki is használja, előbb még sok szomorúságon, gyászon, felnőtté válási krízisen és egyéb drámai életszituációkon kell áthatolnunk.
Ted Cole (Jeff Bridges) sikeres író, gyermekkönyveket ír és illusztrál. Házassága Marionnal (Kim Basinger) jól érzékelhetően megfeneklett, aminek oka az a fel nem dolgozott trauma, melyet kamasz fiaik évekkel korábbi halála okozott. A fiúk elvesztése után, késői gyermekként született kislányuk, Ruth (Elle Fanning), aki sokkal inkább tűnik a halott testvéreinek szelleme és a szülők közötti kapcsolat megtestesítőjének, mint valódi kislánynak. A család háza tömve van a halott fiúk fotóival, melyekhez Ruth-ot már-már rögeszmés kapcsolat fűzi, s melyek baljós hangulatot árasztanak. A szellemház nyomasztó légkörét megtörni próbáló házaspár úgy dönt, szétköltözik egy időre, hátha ez javít valamit a helyzeten. Ugyanekkor Tedhez a szünidőre asszisztensnek megérkezik Eddie, akinek írói ambíciói vannak, de ennél fontosabb, hogy kísértetiesen hasonlít az egyik halott fiúra. Mivel szakmai jellegű asszisztenciára Tednek nem igen van szüksége, Eddie hamar ráérez, hogy az életről sokkal fontosabb dolgokat tudhat meg, ha kihasználja a parlagon heverő Kim Basingerben rejlő lehetőségeket... 
 
A film amerikai darabhoz mérten sajátosan szabados stílusú a történetmesélésben: nem céltudatos és kiszámított, inkább merengő, bóklászó tempóban halad ide-oda, de ez valójában jót tesz az egésznek és a témával is összhangban van. A film legnagyobb dobása mindenképpen Jeff Bridges alakítása, aki annyira elképesztően gusztustalanul arrogáns és önimádó, hogy ezt színészi képességeinek javára kell írnunk. Kim Basinger 50 fölött is lenyűgöző, a 6 éves Elle Fanning pedig jó úton halad, hogy ugyanolyan nagy sztár legyen, mint nővére, Dakota (Nagydumás kiscsajok, A macska - Le a kalappal stb.).
Odor Emilia
2005.04.28
|
The Door in the Floor
amerikai filmdráma, 111 perc, 2004
A sikeres író alkalmi asszisztense kísértetiesen hasonlít a férfi halott fiára. Szomorúság, gyász, felnőtté válási krízis és egyéb drámai életszituációk kísérik a fiatal segéd útját, mely az író feleségéhez vezet.
Rendező:

Tod Williams

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
20:30
Közönséges bűnözők
amerikai thriller, 1995
21:00
Szerencsétlen baleset
amerikai thriller, 1993
21:00
Mátrix
amerikai sci-fi, 1999
21:00
A mélység titka
amerikai kalandfilm, 1989
21:00
Összeesküvés-elmélet
amerikai thriller, 1997
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.