Titusz

olvasói
(0)
Ó, hát ez több okból is megakasztotta a szememet! Egy, Titusz zenéjét eléggé szeretem, és két évvel felettem járt a gimiben, mit tegyek, hűséges típus vagyok. Még régebbi emlék, hogy óvodában Titusz voltam egy farsangon, amire nagyanyám készítette a jelmezt, még fotóm is van róla!Hopkins és Jessica Lange meg már csak megerősítették választásomat. Titus Andronicus, egy nagy római hadvezér volt, aki a gótokkal hadakozott egy fél életen át, meglepő sikerrel, hát ha még hozzávesszük az ellenfél kegyetlen harcmodorát! A győztes hazatérést egy szomorú, szenvedélyes és mindenekelőtt szövevényes bosszúhadjárat árnyékolja be, akárcsak Titusz hátralévő életét. A hadvezér, aki számos fiát elvesztette a hadjárat alatt, feláldozza az egyik foglyul ejtett ellenséget, nem is kegyetlenségtől, inkább elvakult vallásosság okán. Hiába, a szokás nagy úr! Ez az áldozat történetesen a gót királynőnek, Tamorának elsőszülött fia, akinek anyja hiába könyörög életéért. Tamora és maradék fiai (Chiron és Demetrius) bosszút esküsznek, amivel kezdetét veszi a történelmi bosszútörténet, amiből mindkét fél kiveszi a részét.

Titusz nem olyan jó államférfi, mint hadvezér, ezért az új, ám népszerűtlen és gonosz császár pártját fogja a rokonai és barátai véleménye ellenére is, a politikai harcok során. Az álnok Saturninus mindenki meglepetésére feleségül veszi a csábító Tamora-t, aki így ex-királynéból megint igazi lesz, és hatalmi pozícióba kerül. Az esemény családi viszályt szül Tituszéknál, aminek során a hadvezér megöli egyik saját fiát, ám ez még csak az igazi küzdelem kezdete. Lesz még csalárdság, színlelés,és tragédia is. Ja, és csak most jutott eszembe, hogy az oviban Antóniusz is voltam, az is egy szép történet.

háopépé
2005.12.12
|
Titus
amerikai-olasz filmdráma, 162 perc, 1999
A háborúból hazatérő római hadvezér, Titus rituálisan feláldozza foglyát, a gót királynő fiát, ám a nőből római császárnő lesz, és bosszúra szomjazik.
Rendező:

Julie Taymor

Színész:

Anthony Hopkins
(Titus Andronicus)

Jessica Lange
(Tamora)

Alan Cumming
(Saturninus)

Harry Lennix
(Aaron)

Jonathan Rhys-Meyers
(Chiron)

Matthew Rhys
(Demetrius)

Angus Macfadyen
(Lucius)

Kenny Doughty
(Quintus)

Raz Degan
(Alarbus)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
09:45
Denver, az utolsó dinoszaurusz
I. évad, 2. rész
09:45
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 46. rész
09:45
Game Shakers
I. évad, 112. rész: Buli rombolók
09:50
Gumball csodálatos világa
2011, V. évad, 961. rész: A legrosszabb
10:00
Tickety Toc 2. évad
angol-dél-koreai animációs filmsorozat, Gokartozunk, 2014
Játék
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.