Boogeyman

olvasói
(0)
Ha valaki van olyan hülye, hogy egy elsötétített szobában, baljós zene és az odakint dúló vihar kíséretében azt tudja hirtelen mondani, hogy ugyanmá` nincs itt semmi félnivaló, azt úgyis elkapja valami szörnyeteg, és meg is érdemli.
Na pont ez történik a kis Tim papájával, mert berántja magához a szekrénybe a Boogeyman - aki kaphatott volna valami magyar nevet. A már nagy Tim még mindig nem tette magát túl az eseten, amiért nehéz hibáztatni, de amikor kissé zaklatott mamája is eltávozik az élők sorából, egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, eltölt még egy éjszakát a jó öreg családi házban. Igen, kitaláltátok, ez olyan régi, lerobbant gótikus ház, valahol a mocsár szélén, sok toronnyal, nyikorgó lépcsőkkel, és sok-sok ajtóval meg szekrénnyel - és akármelyik mögött ott lapulhat a Boogeyman. Vagy valaki még ijesztőbb, mit tudom én, az Ozzy Osbourne, szóval a dolgok nem állnak túl jól! 
 
Három forgatókönyvíró is serényen dolgozott azon, hogy elég hatásosan ijesztgessenek minket, Stephen T. Kay rendező (Get Carter) pedig rutinosan adagolja az előkészítést, az álfrászokat és az igazi veszélyt, rendszerint valami hátborzongató zaj kíséretében. Van is minden: veszélyes fürdőkád, kamikazevarjú, ideggyógyintézeti etűd és szellemgyerek, vagyis a szükséges és szokásos horrorkellékek.  
 
A Boogeyman egy darabig az amerikai toplisták élén tanyázott, tehát a dolog nyilván működik, bár ebben az is szerepet játszott, hogy a film nem korhatáros, így a kicsik is csődülhettek megnézni. Ennél fogva nem érdemes igazán félteni a főszereplőt és a hozzá közelállókat, mert bár végig lehet a széktámlát szorongatni és lélegzetet visszafojtani, ha mozi után hazamegyünk, akkor nem kell napokig kerülgetni a sötét zugokat és a nyikorgó szekrényajtókat. Persze biztos, ami biztos...
Vízer
2005.05.25
|
Boogeyman
amerikai-német-új-zélandi horror, 89 perc, 2005
Vajon miféle szörnyeteg lapul a szekrényben és miért nem talál magának jobb helyet? Zajosan ijesztgetős mozi a lepusztult házas, szellemgyerekes, véres fürdőkádas fajtából.
Rendező:

Stephen T. Kay

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.