Boogeyman

olvasói
(0)
Ha valaki van olyan hülye, hogy egy elsötétített szobában, baljós zene és az odakint dúló vihar kíséretében azt tudja hirtelen mondani, hogy ugyanmá` nincs itt semmi félnivaló, azt úgyis elkapja valami szörnyeteg, és meg is érdemli.
Na pont ez történik a kis Tim papájával, mert berántja magához a szekrénybe a Boogeyman - aki kaphatott volna valami magyar nevet. A már nagy Tim még mindig nem tette magát túl az eseten, amiért nehéz hibáztatni, de amikor kissé zaklatott mamája is eltávozik az élők sorából, egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, eltölt még egy éjszakát a jó öreg családi házban. Igen, kitaláltátok, ez olyan régi, lerobbant gótikus ház, valahol a mocsár szélén, sok toronnyal, nyikorgó lépcsőkkel, és sok-sok ajtóval meg szekrénnyel - és akármelyik mögött ott lapulhat a Boogeyman. Vagy valaki még ijesztőbb, mit tudom én, az Ozzy Osbourne, szóval a dolgok nem állnak túl jól! 
 
Három forgatókönyvíró is serényen dolgozott azon, hogy elég hatásosan ijesztgessenek minket, Stephen T. Kay rendező (Get Carter) pedig rutinosan adagolja az előkészítést, az álfrászokat és az igazi veszélyt, rendszerint valami hátborzongató zaj kíséretében. Van is minden: veszélyes fürdőkád, kamikazevarjú, ideggyógyintézeti etűd és szellemgyerek, vagyis a szükséges és szokásos horrorkellékek.  
 
A Boogeyman egy darabig az amerikai toplisták élén tanyázott, tehát a dolog nyilván működik, bár ebben az is szerepet játszott, hogy a film nem korhatáros, így a kicsik is csődülhettek megnézni. Ennél fogva nem érdemes igazán félteni a főszereplőt és a hozzá közelállókat, mert bár végig lehet a széktámlát szorongatni és lélegzetet visszafojtani, ha mozi után hazamegyünk, akkor nem kell napokig kerülgetni a sötét zugokat és a nyikorgó szekrényajtókat. Persze biztos, ami biztos...
Vízer
2005.05.25
|
Boogeyman
amerikai-német-új-zélandi horror, 89 perc, 2005
Vajon miféle szörnyeteg lapul a szekrényben és miért nem talál magának jobb helyet? Zajosan ijesztgetős mozi a lepusztult házas, szellemgyerekes, véres fürdőkádas fajtából.
Rendező:

Stephen T. Kay

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
18:10
Akaratlanul nagymama
osztrák film, 2012
18:20
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:25
Star Trek
amerikai-német akció sci-fi, 2009
18:40
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
18:45
A rendőrsztori folytatódik
hongkongi akciófilm, 1988
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.