Tangó és tulipán

olvasói
(0)
Szeretetre méltó és rendkívül szórakoztató - így jellemezhetnénk röviden Silvio Soldini filmjét, mely néhány évvel ezelőtt szerepelt már az Európa Filmhét programjában. Remek hír, hogy most a forgalmazásba is bekerül, s így még többen láthatják Rosalba különös és romantikus kalandjait a szerelem és az álmok városában, Velencében.
Főhősnőnk eredetileg az olasz háziasszonyok nem éppen érdekfeszítő életét éli, számára a kalandot az jelenti, ha kevéssé szórakoztató férjével és felnőtt gyerekeivel befizet egy buszos olasz körútra, ahol az idegenvezető bugyuta egyendumáját hallgatja, majd pedig értéktelen szuvenírekkel tölti meg retiküljét.  
 
A valódi kalandhoz azonban egy út menti pihenőhely WC-jén keresztül vezet az út, ahol Rosalba addig szerencsétlenkedik a lefolyóba ejtett mütyürökkel, hogy a turistabusz nélküle indul tovább. A buta véletlen azonban egy pillanat alatt kizökkenti főhősnőnk életét a megszokott kerékvágásból. Először még úgy tűnik, egynapos kaland lesz a hirtelen elhatározásból, amikor az alkalmat kihasználva meglép a családtól és stoppal meglátogatja álmai városát, Velencét. Ott azonban minden máshogy alakul: Rosalbát hirtelen a szabadság, a romantika és egy új élet lehetősége ragadja magával - s tőle szokatlan módon enged a kísértésnek. Miközben hősnőnk új munkát, új ismerősöket és új életkedvet is talál, férje furcsa magánnyomozót fogad, aki Columbo-féle ballonkabátban és bűnügyi regényekből tanult fogások bevetésével próbál az elkószált családanya nyomára bukkanni.  
 
A számtalan vígjátéki helyzet közül a legemlékezetesebbek mégis a Bruno Ganz megformálta különös gavallérhoz kapcsolódó részek. A figura mintha csak valamelyik Kaurismäki-filmből keveredett volna a történetbe: idegenszerű, rejtélyes, tragikus és kedélyes egyszerre, az a fajta, aki lassan enged ki, de akkor aztán előtör lábából a tangó... 
 
Ideális választás egy kellemes nyáresti mozizáshoz.
Odor Emilia
2005.06.01
|
Pane e tulipani
olasz romantikus vígjáték, 112 perc, 2000
Visszafogott olasz családanya kitárulkozása álmai városában, a napfényes Velencében. Tangó, magánnyomozók és kisrealista romantika Bruno Ganz nagyszerű mellékszereplésével.
Rendező:

Silvio Soldini

Forgalmazza: Best Hollywood


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Filmek a TV-ben
18:05
Bosszúállók: Ultron kora
amerikai akciófilm, 2015
18:10
Borg/McEnroe
svéd dráma, 2017
18:10
Legyen mindig tavasz
német filmdráma, 2012
18:20
A kezdő
amerikai vígjáték, 2015
18:20
A pofonok földje
kínai akció kalandfilm, 2004
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.