Tangó és tulipán

olvasói
(0)
Szeretetre méltó és rendkívül szórakoztató - így jellemezhetnénk röviden Silvio Soldini filmjét, mely néhány évvel ezelőtt szerepelt már az Európa Filmhét programjában. Remek hír, hogy most a forgalmazásba is bekerül, s így még többen láthatják Rosalba különös és romantikus kalandjait a szerelem és az álmok városában, Velencében.
Főhősnőnk eredetileg az olasz háziasszonyok nem éppen érdekfeszítő életét éli, számára a kalandot az jelenti, ha kevéssé szórakoztató férjével és felnőtt gyerekeivel befizet egy buszos olasz körútra, ahol az idegenvezető bugyuta egyendumáját hallgatja, majd pedig értéktelen szuvenírekkel tölti meg retiküljét.  
 
A valódi kalandhoz azonban egy út menti pihenőhely WC-jén keresztül vezet az út, ahol Rosalba addig szerencsétlenkedik a lefolyóba ejtett mütyürökkel, hogy a turistabusz nélküle indul tovább. A buta véletlen azonban egy pillanat alatt kizökkenti főhősnőnk életét a megszokott kerékvágásból. Először még úgy tűnik, egynapos kaland lesz a hirtelen elhatározásból, amikor az alkalmat kihasználva meglép a családtól és stoppal meglátogatja álmai városát, Velencét. Ott azonban minden máshogy alakul: Rosalbát hirtelen a szabadság, a romantika és egy új élet lehetősége ragadja magával - s tőle szokatlan módon enged a kísértésnek. Miközben hősnőnk új munkát, új ismerősöket és új életkedvet is talál, férje furcsa magánnyomozót fogad, aki Columbo-féle ballonkabátban és bűnügyi regényekből tanult fogások bevetésével próbál az elkószált családanya nyomára bukkanni.  
 
A számtalan vígjátéki helyzet közül a legemlékezetesebbek mégis a Bruno Ganz megformálta különös gavallérhoz kapcsolódó részek. A figura mintha csak valamelyik Kaurismäki-filmből keveredett volna a történetbe: idegenszerű, rejtélyes, tragikus és kedélyes egyszerre, az a fajta, aki lassan enged ki, de akkor aztán előtör lábából a tangó... 
 
Ideális választás egy kellemes nyáresti mozizáshoz.
Odor Emilia
2005.06.01
|
Pane e tulipani
olasz romantikus vígjáték, 112 perc, 2000
Visszafogott olasz családanya kitárulkozása álmai városában, a napfényes Velencében. Tangó, magánnyomozók és kisrealista romantika Bruno Ganz nagyszerű mellékszereplésével.
Rendező:

Silvio Soldini

Forgalmazza: Best Hollywood


Film premierek

Így neveld a sárkányodat 3.

amerikai animációs film, 104 perc, 2019

Zöld könyv – Útmutató az élethez

amerikai életrajzi dráma, 130 perc, 2018

Dermesztő hajsza

angol akcióthriller, 119 perc, 2019

Alelnök

amerikai életrajzi dráma, 132 perc, 2018
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:15
Brad helyzete
amerikai vígjáték, 2017
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:25
Szicíliai kísértettörténet
olasz fantáziafilm, 2017 (feliratos)
18:35
A túlélő
amerikai háborús film, 2013
18:50
300
amerikai akciófilm, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.