Edukators

olvasói
(0)
Úgy tűnik, a kardozós-ölelgetős kalandfilmek hosszúra nyúlt uralma után elérkezett az antikapitalista-túszejtős szerelmi történetek kora.
Napjaink „Ostalgiasztárja”, a Good bye, Lenin! főszereplőjeként ismertté lett Daniel Brühl most Sarlókalapácsos Fanfanként küzd a globalista német sertésbanda ellen, és az igazságosztó szúrós nézések között arra is akad ideje, hogy elcsábítsa a biztosítótársaságok törlesztési tömlöcébe vetett szépséges királylányt. Az agykutatóból lett rendező, Hans Weingartner ifjúsági oktatófilmje szemrevaló műfajötvözet és szájbarágós baloldali hűségnyilatkozat egyben: fiatal hősei tehetős berliniek villáiba törnek be és rendezik át a bútorzatot, majd egy üzenetet hagynak maguk után, mely szerint „a bőség napjai meg vannak számlálva”.  
 
A riasztórendszerek működésében járatos Peter (Stipe Erceg - A srác) és az ideológiai vezető Jan (Daniel Brühl) - a duó terroristabuszának „mitführere” - profi munkát végeznek, egészen addig, amíg bele nem keveredik a buliba Jule (Julia Jentsch - Bűnös csókok, Testvérszívók), Peter barátnője, akinek az elvi kifogásokon túl konkrét oka is van a nagy gonosz kapitalista rendszerrel szembeni utálatra. A szende kis diáklány bőrébe bújt Ulrike Meinhof ugyanis szolid 94 ezer eurós törlesztéssel bajlódik, miután biztosítás nélkül rohant bele kocsijával egy csúnya gazdag ember Mercedesébe. Weingartner digitális kamerával követi hőseit és a szerelmiháromszög-történetet, melynek során a fiatalok kénytelenek túszul ejteni a Hardenberg nevű pénzeszsákot, akiről persze kiderül, hogy '68-ban a legjobb kommunákban, a legnagyobb arcokkal együtt szítta a jointos cigarettákat. Az Edukators tanulsága szerint ifjúkori ideáinkhoz ragaszkodni legalább olyan nehéz, mint spangli nélkül túszt őrizni - de hát keveset ért ebből a magyar, hiszen nálunk szinte lehetetlen megbotránkozást kelteni egy újgazdag villa átrendezésével, azok ugyanis egytől egyik ízléstelenül vannak berendezve.
csmozi
2005.06.13
|
Die Fetten Jahre sind vorbei
német-osztrák filmdráma, 127 perc, 2004
Berlini antikapitalista fiatalok szerelmes-betörős kalandjai világnézeti tanácsokkal fűszerezve. A gyerekmunka ellenségeinek és az emberrablás híveinek különösen ajánlott!
színész:

Daniel Brühl
(Jan)

Julia Jentsch
(Jule)

Stipe Erceg
(Peter)

Burghart Klaussner
(Hardenberg)

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Filmek a TV-ben
20:00
Vulkán (2018)
ukrán vígdráma, 2018
20:00
Nyár Izlandon
német romantikus film, 2014
20:30
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
20:30
Rocktábor
amerikai zenés film, 2008
21:00
Rendőr szökésben
francia thriller, 2011
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.