A csajom apja ideges

olvasói
(0)
A csajom apja ideges ugyanazt a témát járja körül, mint az Apádra ütök (ráadásul a közel negyven évvel ezelőtt készült Poitier-Hepburn-Tracy-darab, a Találd ki, ki jön vacsorára! remake-je/kicsavarása/megfordítása is egyben), és ezt az eleve vicces-kínos alaphelyzetet (a család szeme fénye bemutatja apucinak-anyucinak a reménybeli vőlegényt) faji alapokon nyugvó tréfákkal toldja meg.
A helyzet ugyanis az, hogy most a csinos fekete lány viszi haza a hétvégére barátját húszévesnek kinéző anyukájához és Godzilla méretű apukájához. A papa azonban hiába várja Jamalt, a nagy fekete reménységet, a tesó helyett egy hófehérke érkezik (Ashton Kutcher alakítása). 
 
Ezek után szegény fiú hiába próbál bevágódni az apósjelöltnél, a gépezet beindul: a nagy fekete ember (vérben forgó szemekkel) mindenbe beleköt, úgy, ahogy van, utálja a fehér fiút, aki hiába hantázik, hogy jobb színben tűnjön fel, még legkisebb füllentésein is rajtakapják (mondjuk azért sem kap jó pontot, amiért fekavicceket mesél, de mint mindenre, erre is megvan a magyarázat). A szívatások egy őrült gokartversenyen csúcsosodnak ki, ám a sok-sok kínosan vicces és viccesen kínos jelenet után elérkezik az az idő is, amikor bizonyos események összehozzák a két ellenséges férfit, és ha nem is alakul ki köztük sírig tartó barátság, mindkét oldalon feltárul a szív és könnybe lábad a szem. 
 
A két főszerepben Bernie Mac (Charlie angyalai: Teljes gázzal, Tapló télapó) és Ashton Kutcher (Hé, haver, hol a kocsim?, Szerelem sokadik látásra) remek párost alkotnak (még az ágyban és táncpartnerként is jól mutatnak együtt - mert ilyen is lesz!), a nőknek itt mellettük nem sok babér terem. Ahogy a gumicsirkés fiú mondta annak idején, ez tényleg amolyan sírva röhögős vígjáték: bár a végére nekiáll érzelgősködni, a poénok még a vége főcím alól sem hiányoznak. Abban pedig megegyezhetünk, hogy ha van is különbség feketék és fehérek között, abban mindenképpen hasonlítunk, hogy mindannyian szeretünk magunkon (és egymáson) nevetni.
fürkész
2005.06.16
|
Guess Who
amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2005
A Találd ki, ki jön vacsorára! modernizált változatában (amely az Apádra ütök pepitában) a hófehér vőjelölt (Ashton Kutcher) csap össze ébenfekete apósjelöltjével (Bernie Mac).
Színész:

Bernie Mac
(Percy Jones)

Ashton Kutcher
(Simon Green)

Zoe Saldana
(Theresa Jones)

Judith Scott
(Marilyn Jones)

Paula Newsome
(Darlene)

Nicole Sullivan
(Liz Klein)

Jessica Cauffiel
(Polly)

Niecy Nash
(Naomi)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:15
Volt egyszer egy randi
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:20
Miami Vice
amerikai akciófilm, 2006
18:25
Kalózok
dél-koreai kalandfilm, 2014
18:30
Sherlock Gnomes
angol-amerikai animációs film, 2018
18:45
Halálos fegyver 2.
amerikai akcióvígjáték, 1989
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.