Szerelmem nyara

olvasói
10/10 (1)
Két szép, fiatal lány, egy elátkozott szerelem egy lusta, de gyönyörű nyáron, valahol az isten háta mögött. Mi kell még egy keserédes, szívfacsaró, mégis kedves humorú történethez? Az égvilágon semmi!
Van Mona, az egyszerű, bájos és kissé tenyeres-talpas vidéki lány, és van Tamsin, a gazdag, egzotikus és tömény erotikus kisugárzású nagyvárosi csaj, aki szülei birtokán tölti a nyarat. Az egyiknek imponál a másik kifinomultsága és merészsége, akinek viszont imponál az egyik szókimondó természete és szexuális érettsége. Monának már van szeretője, egy helyi tahó házasember, aki néha rámászik egy sötét parkolóban, nem nagy kaland, de valami. A lányok hamar a legjobb barátok lesznek, majd cinkostársak, miközben megleckéztetnek néhány tilosban járó pasast, köztük Mona bigottan vallásos bátyját - Paddy Considine zseniális alakításában -, végül pedig szeretők lesznek. De kapcsolatuk mindkettőjüknek mást jelent, ahogy az a nyár végével kiderül. 
 
Mona és Tamsin kapcsolata nem leszbikus szerelem - nem mintha baj lenne, ha az lenne -, hanem a kétségbeesett egymásba kapaszkodás és a játékos kísérletezgetés furcsa elegye, és a film is e két pólus között mozog. A lengyel származású Pawel Pawlikowski magabiztosan mozog az érzelmek széles skáláján, ügyes történetvezetéssel hol a legmélyebb drámát, hol a legkönnyedebb komédiát mutatva be. Mindeközben ott vibrál a levegőben a két lány közötti vonzalom és a természetük, társadalmi helyeztük gyökeres különbsége által keltett feszültség, amit a két fiatal, vonzó színésznő, Nathalie Press és Emily Blunt páratlan pontossággal ad vissza. Jelenlétük és játékuk, a gyönyörűen fényképezett yorkshire-i táj, Alison Goldfrapp tökéletes filmzenéje álomszerű egységet alkot, talán az év legszebb filmjét. Már csak az a kérdés, hogy milyen lesz az én szerelmem nyara?
Vízer
2005.07.22
|
My Summer of Love
angol romantikus filmdráma, 86 perc, 2004
Két angol lány és a rosszaság nyara bimbódzó szerelemmel, kisvárosi csínytevéssel és a fiatalság minden egyéb szépségével egy unalmasan kezdődő, de hamarosan rendkívülivé változó nyaraláson.
Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
23:50
Vérszörf
amerikai akciófilm, 2000
23:55
Háborúra készülve
amerikai életrajzi film, 2017
23:55
Végzetes hazugságok
amerikai-lengyel thriller, 2012
00:00
Stepfordi feleségek
amerikai vígjáték, 2004
00:00
A széf
amerikai horror, 2017
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.