Mi a csudát tudunk a világról?

olvasói
(0)
Amikor a jóisten hat nap alatt megteremtette a világmindenséget, a hetedik napon, pihenés közben összedobhatott volna egy használati utasítást is! Legalább annyit elárulhatott volna, mi ennek a rendeltetése, hogyan működik, és hogy mikor jár le a szavatossága.
Ha Hamurabi kőbe vésett törvényei között legalább utalás lenne a világ működésére, Mózesnek nem kellett volna parancsolatokat fabrikálni, Jézusnak magára vállalni a világ bűneit, Mohamed el sem indult volna Medinába, és Buddha sem bíbelődött volna a megvilágosodással. Giordano Brunót nem égették volna el máglyán, Darwin koncentrálhatott volna végre az ovulációra, és persze Kolumbusz Kristóf sem felfedezni, hanem nyári szabadságra ment volna Amerikába. 
 
A végzetes hibát tehát a Teremtő követte el! Gondoljunk csak bele, frusztrált kisnyugdíjasok milyen patáliát bírnak csapni egy mandarinból pongyolán magyarosított gofrisütő-manual miatt a fogyasztóvédelmi felügyelőség panaszirodáján; ehhez képest mi évezredek óta a gyártó instrukciói híján működtetjük jól/rosszul ezt az egész kuplerájt, amit szimplán csak Földnek hívunk. 
 
A Mi a csudát tudunk a világról? nem más, mint egy vitaindító: hogyan rekonstruálhatjuk az elveszettnek hitt útmutatót? Nem igazságot oszt, hanem filozófiai, spirituális, sőt kvantumfizikai elméletekkel bombáz, és meglepő következtetéseket sugall. A végtermék egy hihetetlenül furcsa és ellentmondásos dokumentumfilm, amelyet megzavarodott filmkritikusok beskatulyázni sem tudnak sehova. Magukból kivetkőzött fizikusok viszont ezoterikus zagyvasággal vádolják, a fanatikus rajongók pedig saját világnézetük testamentumaként ünneplik. 
 
A csuda igazándiból az, hogy pesti kerthelyiségekben hideg sör mellett emelt röptű vitákat lehet mostantól folytatni az emberiség évezredek óta űzött, önszabályaiba belebonyolódott, szánalmas valóságshow-járól.
Boogieman
2005.07.28
|
What the Bleep Do We (K)now!?
amerikai filmdráma, 108 perc, 2004
Ellentmondásos és beskatulyázhatatlan "dokumentumfilm" a világ működéséről, avagy filozófiai, spirituális és kvantumfizikai elméletek sora arra vonatkozóan, hogy miként rekonstruálható a közvetlenül a teremtés után elveszített általános használati útmutatónk.
Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.