Mi a csudát tudunk a világról?

olvasói
(0)
Amikor a jóisten hat nap alatt megteremtette a világmindenséget, a hetedik napon, pihenés közben összedobhatott volna egy használati utasítást is! Legalább annyit elárulhatott volna, mi ennek a rendeltetése, hogyan működik, és hogy mikor jár le a szavatossága.
Ha Hamurabi kőbe vésett törvényei között legalább utalás lenne a világ működésére, Mózesnek nem kellett volna parancsolatokat fabrikálni, Jézusnak magára vállalni a világ bűneit, Mohamed el sem indult volna Medinába, és Buddha sem bíbelődött volna a megvilágosodással. Giordano Brunót nem égették volna el máglyán, Darwin koncentrálhatott volna végre az ovulációra, és persze Kolumbusz Kristóf sem felfedezni, hanem nyári szabadságra ment volna Amerikába. 
 
A végzetes hibát tehát a Teremtő követte el! Gondoljunk csak bele, frusztrált kisnyugdíjasok milyen patáliát bírnak csapni egy mandarinból pongyolán magyarosított gofrisütő-manual miatt a fogyasztóvédelmi felügyelőség panaszirodáján; ehhez képest mi évezredek óta a gyártó instrukciói híján működtetjük jól/rosszul ezt az egész kuplerájt, amit szimplán csak Földnek hívunk. 
 
A Mi a csudát tudunk a világról? nem más, mint egy vitaindító: hogyan rekonstruálhatjuk az elveszettnek hitt útmutatót? Nem igazságot oszt, hanem filozófiai, spirituális, sőt kvantumfizikai elméletekkel bombáz, és meglepő következtetéseket sugall. A végtermék egy hihetetlenül furcsa és ellentmondásos dokumentumfilm, amelyet megzavarodott filmkritikusok beskatulyázni sem tudnak sehova. Magukból kivetkőzött fizikusok viszont ezoterikus zagyvasággal vádolják, a fanatikus rajongók pedig saját világnézetük testamentumaként ünneplik. 
 
A csuda igazándiból az, hogy pesti kerthelyiségekben hideg sör mellett emelt röptű vitákat lehet mostantól folytatni az emberiség évezredek óta űzött, önszabályaiba belebonyolódott, szánalmas valóságshow-járól.
Boogieman
2005.07.28
|
What the Bleep Do We (K)now!?
amerikai filmdráma, 108 perc, 2004
Ellentmondásos és beskatulyázhatatlan "dokumentumfilm" a világ működéséről, avagy filozófiai, spirituális és kvantumfizikai elméletek sora arra vonatkozóan, hogy miként rekonstruálható a közvetlenül a teremtés után elveszített általános használati útmutatónk.
Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Gombos Jim és Lukács, a masiniszta
német családi film, 2018
18:10
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:15
Túl az Óperencián
amerikai kalandfilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.